Zelf Bier Brouwen

Zelf Bier Brouwen in je eigen keuken!

Leer in 8 stappen zelf je eigen bier brouwen.
Het goede nieuws is dat dit helemaal niet moeilijk is!


Bierbrouw pakket Tripel Compleet - zelf bier brouwen - www.BBQfriends.nlMet een zelf bier brouwen pakket brouw je bier zoals de professionele brouwerijen ook te werk gaan. Aan de hand van dit stappenplan leer je hoe het hele brouwproces in z’n werk gaat.
Slechts in een paar uur tijd sta jij je bier te brouwen in je eigen keuken!

Zelf bier brouwen cadeau!

Brouw je eigen bier met een bierpakket van Brew Monkey. Bestel een startpakket in onze webshop en begin direct. Geschikt voor jezelf of als cadeau.

Bier verrassingspakket

Thuis je eigen biertje brouwen of cadeau doen? Met het Brew Monkey starterspakket kunnen we je snel en gemakkelijk helpen. Je leert simpel een echt bier bouwen en ongeveer 5 liter bier fermenteren met de juiste hoeveelheid mout, hop en gist. De bijgevoegde gistingstank kan worden hergebruikt, dus als je het onder de knie hebt, kun je de volgende keer een apart ingrediëntenpakket bestellen.

Hoe brouw je zelf bier?

In korte instructievideo’s laten we zien hoe je je eigen bier kunt brouwen. Met de bijpassende bier brouwen handleiding kun je in het bier brouwen proces dan ook niets vergeten. Met het bijgeleverde zelf bier brouw recept maak je de lekkerste biertjes.

Hoe lang duurt zelf bier brouwen?

Het bier proces neemt slechts een paar uur in beslag. Totaal duurt het brouwproces 8 weken in beslag. Aan de andere kant kun je na een week weer opnieuw beginnen met het brouwen van bier. Na een week kun je bier je het bier bottelen. Wanneer je het bier in de fles schenkt (bottelen), kun je het vat weer gebruiken.

Biertje brouwen wat heb je nodig?

benodigdheden:

 1. Flessentrekker bestel hier
 2. Maatbeker bestel hier
 3. Digitale Thermometer bestel hier
  De temperatuur moet je regelmatig meten. Zorg daarom voor een goede thermometer die bestand is tegen hoge temperaturen.
 4. Waterslot met ventilatie dop bestel hier
  Een waterslot zorgt ervoor dat je gist vat niet explodeert na een dag brouwen. Nadat het wort en de gist in het vat zitten ontstaat er chemische proces doordat de suiker worden omgezet in kooldioxide en alcohol. Bij dit proces is het belangrijk dat je overtollige gassen laat ontsnappen d.m.v. een waterslot.
 5. Spatel bestel hier
  Gebruik een ​​spatel om te roeren. Bij voorkeur een van kunststof of hout. Het wort is namelijk te heet om dat op een andere manier te verwijderen.
 6. 2 soeppannen van minimaal 10 liter bestel hier
 7. Vergiet bestel hier
 8. SG Kookthermometer bestel hier
  Met de SG-kookthermometer kun je het Suiker Gehalte meten. Meet het soortelijk gewicht en de vaste stoffen in de wort. De wort bevat de suiker die wordt gefermenteerd. Het alcoholgehalte percentage in bier worden berekend door de suiker voor en na de gisting te meten. Aan de hand van een formule bereken je de juiste alcohol percentage.
 9. Lege bier flessen bestel hier
Is zelf  bier brouwen goedkoper?

Zelf brouwen kan goedkoper zijn. Het is maar waar je dat mee gaat vergelijken. Pils scoor je goedkoper in de supermarkt. Voor ‘speciaalbieren’ is het wel interessant. Probeer het zelf eens met de mooie zelf thuis bier brouwen goedkoop startpakket

Zelf Bier brouwen voor beginners

Simpel biertje brouwen voor starters met een bierbrouwpakket is ideaal om kennis te maken met het hele bier proces. Zo kun je voor jezelf gaan bepalen of je het een leuke hobby gaat vinden om 8 weken op je biertje te moeten wachten. Het is namelijk de fun je eigen biertje zelf te brouwen en te drinken met je vrienden. Samen een mooi biertje brouwen en vervolgens na 2 maanden samen genieten samen met een barbecue.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *