Kalfsoester uit Nederland

5.69

Kalfsoester, gesneden uit de bovenkant van het kalfsvlees. Het is de biefstuk van het kalf en staat ​​bekend om z’n zachte bite en malse textuur. Kalfsoesters zijn ook makkelijk in combinatie verschillende recepten. Probeer bijvoorbeeld gevulde kalfsoester met champignons en roomkaas of dragonroomsaus.

175 gram

Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Hollandse Kalfsoester

Kalfsoester is een mooi mals stukje vlees, licht roze van kleur. Het is de biefstuk van het kalf zacht en een heel mager van textuur. Slechts enkele minuten om en om bakken en je likt je vingers erbij af. Het stukje kalfsvlees laat zich makkelijk begeleiden door sausjes die het een andere kijk op de oester geven. Combineer het met een goed glas wijn, cheers…

Wat is Kalfsoester en waar komt het vandaan?

Kalfs Ossobuco van kalfsschenkel - Vlees bestellen en gekoeld thuisbezorgd door The Meatlovers - www.BBQfriends.nlKalfsoester wordt ook het wel biefstukje van het kalf genoemd. Het wordt gesneden van het spierstuk, bovenbil, dikke of dunne lende van het kalf. De kalfsoester heeft minimaal bindweefsel en daardoor een fijne vleesdraad. Het is een feestje in je mond bij elke hap.

Hoe smaakt kalfsoester?

De kalfsoester is zeer fijndradig, hierdoor is het vlees botermals en heeft het een fijne en zachte, maar toch volle smaak. Als de kalfsoester goed gebakken wordt, is de biefstuk zó zacht en mals dat het vlees op je tong smelt.

Hoe lang Kalfssteak bakken?

Bak de biefstuk 2 minuten per kant (3 minuten medium of 4 minuten medium) op middelhoog vuur. Als de boter dreigt te verbranden, zet u het vuur lager. Laat de steak 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld.

Hoe bereid je de Kalfsoester?

Barbecue: Zorg dat je barbecue goed heet is en het vuur gedoofd. Je bakt de kalfsoester direct boven het vuur op het rooster van je BBQ. Smeer je kalfsoester in met een beetje olijfolie en evt. wat kruiden. Maximaal 2 minuten per zijde is voldoende. Wikkel de oester in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten. De kalfsoester eet je mooi roze van binnen dan is hij top. Garneer evt met peper en zout na.
Kerntemperatuur vlees: Rare 52°

Al het kalfsvlees staat van het begin tot het einde van het productieproces onder controle van de Stichting Kwaliteitszorg Kalfsindustrie (SKV). SKV is een onafhankelijk bureau dat toezicht houdt op de hele keten van transport, huisvesting, dierenwelzijn, voedsel- en drugsgebruik en meer.

Koekenpan: In een gietijzeren koekenpan bak je de kalfsoester aan in een beetje olijfolie om en om. Vervolgens voeg je een kont boter toe voor een mooie volle romige smaak. Smeer je kalfsoester in met een beetje olijfolie en evt. wat kruiden. Maximaal 2 minuten per zijde is voldoende. Wikkel de oester in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten. De kalfsoester eet je mooi roze van binnen dan is hij top. Garneer evt met peper en zout na.
Kerntemperatuur vlees: Medium-Rare 56°

Bereiding in de oven:
Bereiding in de oven raden we af omdat de kans op doorgaring groot is. Kort en op hoog vuur zoals in een pan of op de bbq werkt het beste.

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Herkomst Kalfsvlees

  • Nederlandse kalverhouderijen
  • Rosé vlees
  • SKV-gecontroleerd

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Het kalfsvlees is afkomstig van streng gecontroleerde kalverhouderijen in Nederland. Daarnaast is het rosé kalfsvlees van hoge kwaliteit. Hiervoor gebruiken we alleen categorie V-kalveren (geslacht tot 8 maanden oud). Het voerplan omvatte de eerste paar dagen biest, daarna enkele weken melk en vezelrijk voer (maïs, stro en brokken). Als de maag eenmaal goed functioneert, bevat het rantsoen alleen ruwvoer, wat garant staat voor een mooie roze kleur en goede smaak. Het kalfsvlees is zeer mals, mager, puur en vol van smaak.

Inspiratie recept met Kalfsoester voor op de Barbecue

Verrassend lekker gebakken kalfsoester met Salieboter

Wijntip van BBQfriends bij de Kalfsoester

Deze mooie witte wijn wordt gemaakt van Pinot Gris druiven. De druiven worden geoogst op hun optimale rijpheid. Na de alcoholische fermentatie, rijpt de wijn op gist. Het vinificatie proces brengt een medium-droge wijn.
Wolfberger Pinot Gris Signature heeft een goud gele kleur. Deze wijn ontwikkelt een verfijnde neus met hints van amandel en geroosterde noten, en aroma’s van geel fruit. Het palet is elegant en om totale harmonie.

Gaat erg goed gepaard met gerechten die een rijke smaak bevatten, zoals wild, kalfsvlees, varkensvlees, gevogelte en ook goed met kaas of geel fruit gebaseerde desserts. Ook ideaal als aperitief!

Misschien vindt je dit producten ook lekker

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalfsoester uit Nederland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *