Kalfs T-bone steak uit Nederland

8.19

Een geweldig malse combinatie van de haas en entrecote, dat is de T-bone. Kleed het vlees culinair aan doormiddelvan rozemarijn en een tomaten-citroen salsa. De opties zijn eindeloos voor deze BBQ topper.

Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Kalfs T-bone steak van het rib

Kalfs T-bone steak is een T vormige steak, licht roze van kleur. Het is een steak van het kalf, welke uit 2 delen vlees bestaat die verschillend van textuur zijn met een randje vet. De T-bone wordt gesneden uit de dunne lende (de rib/rug) en ossenhaas van rundvlees.

De T-steak wordt gekenmerkt door het T-vormige bot waarnaar het is vernoemd. In enkele minuten bak je de T-Bone om en om. Met de juiste wijn zal het de smaak goed doen, proost…

Wat is Kalfs T-bone steak en waar komt het vandaan?

Kalfs T-bone steak uit Nederland - Vlees bestellen en gekoeld thuisbezorgd door The Meatlovers - www.BBQfriends.nlDe kalfs T-bone steak is een magere stuk vlees van zo’n 3 á 4 cm dik. Zo is het gesneden van de lende van het kalf. Het langwerpige stukje vlees met het ronde haas stukje is super zacht en heeft een vet randje dat weer ten goede komt aan de smaak.

De Kalfs T-bone wordt zoals gezegd gesneden van de dunne lende en in vergelijking met de rundervlees T-bone veel zachter. Het vet randje aan de bovenzijde geeft de kalfsentrecote extra smaak.

Hoe smaakt kalfs T-bone?

De kalfs T-bone steak is fijn van structuur  zowel de entrecote als de kalfshaas.. Hierdoor is het vlees supermals en heeft het een mooie volle smaak. Als de kalfs T-bone steak bereid wordt op de barbecue wordt gegrild, is de steak boterzacht en mals en smelt op je tong.

Hoe lang bak je een Kalfssteak op de bbq?

Bak de kalfssteak 3 á 4minuten per kant (3 minuten rare of 4 minuten medium) op middelhoog vuur. Laat de steak 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld.

Hanteer de juiste cuisine voor de perfecte T-bone!

Om de ​​T-bone steak perfect te bereiden is een uitdaging. De T-bone steak bestaat uit twee delen een entrecote en en kalfshaas. Entrecote wil op 56 graden hebben medium-rare en de kalfshaas op 52 graden rare. Bescherm je ossenhaas tegen de hitte onder en boven met een dun plakje bleekselderij, aardappel of sinaasappel. Zo bereik je de juiste gaarheid voor beide vleesdelen.

Hoe bereid je de Kalfs T-bone steak?

Barbecue: Zorg dat je barbecue goed heet is en het vuur gedoofd. Je bakt de kalfs T-bone steak direct boven het vuur op het rooster van je BBQ. Smeer je kalfs T-bone steak in met een beetje olijfolie en evt. wat kruiden. Maximaal 3 minuten per zijde is voldoende. Wikkel de T-bone in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten.
Kerntemperatuur vlees: Rare 52°

Al het kalfsvlees staat van het begin tot het einde van het productieproces onder controle van de Stichting Kwaliteitszorg Kalfsindustrie (SKV). SKV is een onafhankelijk bureau dat toezicht houdt op de hele keten van transport, huisvesting, dierenwelzijn, voedsel- en drugsgebruik en meer.

Koekenpan: In een gietijzeren koekenpan bak je de kalfs T-bone steak in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens een puntje boter toe voor een mooie romige smaak. Smeer je kalfs T-bone steak in met een beetje olijfolie en evt. wat kruiden. Grill maximaal 3 minuten per zijde. Wikkel de T-bone in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten.
Kerntemperatuur vlees: Medium-Rare 56°

Bereiding in de oven:
Bereiding in de oven raden we af omdat de kans op doorgaring groot is. Kort en op hoog vuur zoals in een pan of op de bbq werkt het beste.

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Herkomst Kalfsvlees

  • Nederlandse kalverhouderijen
  • Rosé vlees
  • SKV-gecontroleerd

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Het kalfsvlees is afkomstig van streng gecontroleerde kalverhouderijen in Nederland. Hiervoor gebruiken we alleen categorie V-kalveren (geslacht tot 8 maanden oud). De eerste paar dagen eten ze biest, daarna enkele weken melk en vezelrijk voer (maïs, stro en brokken). Functioneert goed, dan bevat het rantsoen alleen ruwvoer, wat garant staat voor een mooie roze kleur en goede smaak. Het kalfsvlees is zeer mals, mager, puur en vol van smaak.

Inspiratie recept met Kalfs T-bone steak voor op de Barbecue

Verrassend lekker Kalfs T-bone steak van de Green Egg

Wijntip van BBQfriends bij de Kalfs T-bone steak

Deze champagne heeft een zachte smaak en een aangename geur van appel en citrus. Perfect als aperitief, maar ook goed te combineren met visgerechten, wit vlees, kip met morieljes, varkensvlees, kalfsvlees, gerookte zalm op toast, oesters. Ook bij koude voorgerechten met vlees is dit een goede combinatie.

Misschien vindt je dit producten ook lekker

Runderentrecote van de Barbecue

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalfs T-bone steak uit Nederland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *