Kalfs Ribeye steak uit Nederland

6.69

175 gram

Rosé vlees, licht en fijn van smaak, dat klinkt als het begin van een smakelijk dinér. Dat is precies wat de kalfsribeye je garandeerd. Daarbij heb je ook nog een tal van bereidingsmethoden zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een Vlaamse kriekbiersaus of Arabische specerijen.

Beschrijving

Kalfs Ribeye steak van het rib

Kalfs Ribeye steak is een mooi mals stukje vlees, licht roze van kleur. Het is een steak van het kalf, welke zacht en mager maar ook intramusculair vet heeft. In enkele minuten bak je de Ribeye steak om en om waarbij het interne vet heerlijk zacht wordt.  Combineer met verschillende bijgerechten voor de ultieme smaaksensatie. Begeleid door een een mooi glas wijn zal de smaak geweldig zijn, proost…

Wat is Kalfs Ribeye steak en waar komt het vandaan?

Kalfs Ribeye steak uit Nederland - Vlees bestellen en gekoeld thuisbezorgd door The Meatlovers - www.BBQfriends.nlEen kalfsrib-eye is een biefstuk gemaakt met het beste deel van de rib, ook wel het ‘oog’ genoemd. Dankzij de mooie vetstructuur is de rib eye vol van smaak en kan hij wat steviger gegrild worden. De Ribeye steak is  zo’n 3 á 4 cm dik. Gesneden van de lende van het kalf. Het vet randje geeft de kalfs steak heel veel extra smaak.

Hoe smaakt kalfsentrecote?

De kalfsentrecote heeft een grovere draad maar zacht bij elke hap. Het vlees is mals en heeft een mooie volle smaak mede door het vetje dat veel smaak afgeeft. Als de kalfs ribeye steak goed is gebakken is hij boterzacht zó zacht en smelt op je tong.

Hoe lang bak je een Kalfssteak?

Voor de BBQ bereiding is een reverse sear (langzame garing) aanbevolen.

  • Stap 1: Daarbij willen we een vlees kerntemperatuur van 45 graden.
    Daarvoor heeft je een temperatuur nodig van zo’n 120 graden indirecte hitte.
  • Stap 2: Het vlees gaat nu naar een kerntemperatuur van 52 graden door directe hitte.
    De barbecue heeft nu een temperatuur nodig van 200 graden.

Tip: Wil je de Ribeye steak rare eten, houdt dan 49 tot 54 graden aan als kerntemperatuur. Liever een medium-rare steak gebruik dan een met van 55 tot 57 graden in de kern.

Hoe bereid je de Kalfs Ribeye steak?

Een Ribeye steak is op vele manieren te bereiden. Onderstaande manier is de hot en fast methode en werkt ook prima maar bijblijven is essentieel. Deze methode dan ervoor zorgen dat je vlees doorslaat en dat betekent well-done. Stop je kerntemperatuurmeter erin dan heb je controle op je bereiding.

Barbecue: Zorg dat je barbecue goed heet is en het vuur gedoofd. Smeer je kalfs Ribeye in met een beetje olijfolie en evt. wat kruiden. Je bakt de kalfs Ribeye steak direct boven het vuur op het rooster van je BBQ. Maximaal 2 minuten per zijde is voldoende. Wikkel de entrecote in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten.
Kerntemperatuur vlees: Rare 52°

Al het kalfsvlees staat van het begin tot het einde van het productieproces onder controle van de Stichting Kwaliteitszorg Kalfsindustrie (SKV). SKV is een onafhankelijk bureau dat toezicht houdt op de hele keten van transport, huisvesting, dierenwelzijn, voedsel- en drugsgebruik en meer.

Koekenpan: In een gietijzeren koekenpan bak je de kalfs entrecote in een beetje olijfolie. Vervolgens voeg je boter toe voor een mooie volle romige smaak. Grill maximaal 3 minuten per zijde. Wikkel de entrecote in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten.
Kerntemperatuur vlees: Medium-Rare 56°

Bereiding in de oven:
Bereiding in de oven raden we af omdat de kans op doorgaring groot is. Kort en op hoog vuur zoals in een pan of op de bbq werkt het beste.

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Herkomst Kalfsvlees

  • Nederlandse kalverhouderijen
  • Rosé vlees
  • SKV-gecontroleerd

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Het kalfsvlees is afkomstig van streng gecontroleerde kalverhouderijen in Nederland. Hiervoor gebruiken we alleen categorie V-kalveren (geslacht tot 8 maanden oud). De eerste paar dagen eten ze biest, daarna enkele weken melk en vezelrijk voer (maïs, stro en brokken). Functioneert goed, dan bevat het rantsoen alleen ruwvoer, wat garant staat voor een mooie roze kleur en goede smaak. Het kalfsvlees is zeer mals, mager, puur en vol van smaak.

Inspiratie recept met Kalfs Ribeye steak voor op de Barbecue

Verrassend lekker Kalfs Ribeye steak Blanquette

Wijntip van BBQfriends bij de Kalfs Ribeye steak

Deze wijn heeft een heldere lichtgele kleur. De geur is zeer herkenbaar als wijn. De smaak is fris en licht. Hij zit hoger in zijn zuren en heeft daardoor een sterk wijn karakter. Een smaakvolle wijn die zeer toegankelijk is en erg geschikt als aperitief of bij de lunch. Past bij witvis en kalfsvlees als voorgerecht. Frisse salades.

Doordat ze geen sporen van alcohol bevatten zijn allen voorzien van een Halal-certificering. De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van vacuüm. De basiswijn met alcohol wordt in een glazenbuis van 22 meter hoog gegoten. Rondom de buis zitten uitstulpingen waar de alcohol middels een vacuümmethode uit de wijn wordt getrokken.

Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Dit wordt in totaal 4 keer gedaan waardoor de alcohol van 12% naar 9% gaat en van 9% tot 6%, van 6% tot 3% van 3% tot < 0% Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Hierdoor blijft de smaak van de basiswijn zoveel mogelijk behouden zonder de alcohol.

Misschien vindt je dit producten ook lekker

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalfs Ribeye steak uit Nederland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *