Kalfs Ossobuco uit Nederland

5.39

Ossobuco, ook wel kalfsschenkel genoemd, ontleent zijn naam aan de mergkanalen die voor een extra speciale smaak zorgen. Avontuur koken? Probeer de Milanese bereidingswijze door vlees te stoven.

Beschrijving

Kalfs Ossobuco van kalfsschenkel

Kalfs Ossobuco is een Italiaans vleesgerecht. Ossobuco is ontstaan ​​in Milaan. De basis van Ossobuco is kalfsschenkel. De schenkel wordt gestoofd met onder andere uien, wortelen en bleekselderij. Traditionele Milanese recepten gebruiken geen tomaten. Er zijn ook enkele tomatenrecepten in omloop.

Wat is Kalfs Ossobuco en waar komt het vandaan?

Kalfs Ossobuco van kalfsschenkel - Vlees bestellen en gekoeld thuisbezorgd door The Meatlovers - www.BBQfriends.nlEen kalfsschenkel is het stuk tussen het been en de billen. Hele of gesneden schenkels worden meestal geserveerd om Ossobuco van te maken. De voor- en achterpoten van het kalf worden aan plakken gezaagd en zo ontstaan de Ossobuco. Het zijn ronde stukken vlees met in het midden een mergkanaal. De combinatie van bot en vlees maakt schenkels ideaal voor het maken van heerlijke, aromatische soepen.

Hoe smaakt kalfsschenkel?

Het merg is in rauwe toestand stevig en bleekroze van kleur. Maar als het merg gekookt is dan is het zacht en beige van kleur. De sterke rundvleessmaak van de schenkel komt vooral van de botten en het merg.

Is Ossobuco gezond?

100 gram Ossobuco heeft 103 calorieën. Deze hoeveelheid ossobuco bevat 8,54 gram eiwit en 5,01 gram vet, waarvan 0,8 gram verzadigd vet. Ossobuco bevat ook 0,7 gram vezels.

Hoe bereid je Kalfs Ossobuco?

Barbecue: Op de barbecue bereid je de Kalfs Ossobuco low en slow in zo’n 240 min. Gebruik hiervoor een gietijzeren pan voor op de BBQ. Hier stoof je heel langzaam dit heerlijke gerecht in zo’n 4 uur met allerlei groenten gaar.
Kerntemperatuur vlees: Well-done 92°

Al het kalfsvlees staat van het begin tot het einde van het productieproces onder controle van de Stichting Kwaliteitszorg Kalfsindustrie (SKV). SKV is een onafhankelijk bureau dat toezicht houdt op de hele keten van transport, huisvesting, dierenwelzijn, voedsel- en drugsgebruik en meer.

Koekenpan: In een gietijzeren koekenpan stoof je de Kalfs Ossobuco in zo’n 4 uur op laag vuur helemaal gaar. Zorg ervoor dat het niet kookt maar zachtjes pruttelt en dek het af met een deksel, bakpapier of aluminiumfolie. Het vlees van na bereiding zo van het bot en smelt op je tong.
Kerntemperatuur vlees: Well-done 92°

Bereiding in de oven:
Deze plakken kalfsschenkel leg je in een gietijzeren ovenschaal zodat je optimaal gebruikt van de hitte. Low en slow bereiding van de Ossobuco is het geheim want de smaak zal je verrassen. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. In zo’n 4 uur tijd zal je kalfsvlees met bot helemaal gaar zijn.

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Herkomst Kalfsvlees

  • Nederlandse kalverhouderijen
  • Rosé vlees
  • SKV-gecontroleerd

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Het kalfsvlees is afkomstig van streng gecontroleerde kalverhouderijen in Nederland. Daarnaast is het rosé kalfsvlees van hoge kwaliteit. Hiervoor gebruiken we alleen categorie V-kalveren (geslacht tot 8 maanden oud). Het voerplan omvatte de eerste paar dagen biest, daarna enkele weken melk en vezelrijk voer (maïs, stro en brokken). Als de maag eenmaal goed functioneert, bevat het rantsoen alleen ruwvoer, wat garant staat voor een mooie roze kleur en goede smaak. Het kalfsvlees is zeer mals, mager, puur en vol van smaak.

Inspiratie recept met Kalfs Ossobuco voor op de Barbecue

Verrassend lekker Kalfs Ossobuco met Gremolata

Wijntip van BBQfriends bij de Kalfs Ossobuco

Bij kalfsvlees schenken we witte wijn. Een Chileense Chardonnay met subtiel hout. De wijn heeft een goudgele kleur en veel fruit in de geur en smaak: abrikoos, perzik, grapefruit en tropisch fruit als ananas, banaan en passievrucht. De wijn is heerlijk fris naast een lichte aanwezigheid van wat vanille (door het gebruik van eikenhout).

Deze Chardonnay is medium-vol en daarmee echt een wijn voor ieder moment. Een gezellige lunch, een onverwacht borrelmoment of buiten op een lange zomeravond. De wijn combineert ook gemakkelijk: vooral bij visgerechten en bij wit vlees.

Past goed bij: forel, kip, kalfsvlees, zomerse salade.

Misschien vindt je dit producten ook lekker

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalfs Ossobuco uit Nederland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.