Kalfs Entrecote uit Nederland

6.79

175 gram

De kalfsentrecote heeft een klein vet randje en dat zorgt voor een heerlijke smaak aan het vlees. Het rosé kleurige appeltje van de kalfsrib. Dit top klasse stukje vlees is boterzacht qua malsheid. Combineer het lekker met een fikse schep jus of direct van de barbecue met een peterselie-citroenboter. De keus is aan jou.

Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Kalfs Entrecote van het rib

Kalfs entrecote is een mooi mals stukje vlees, licht roze van kleur. Het is een steak van het kalf, welke zacht en een heel mager van textuur is met slechts een randje vet. In enkele minuten bak je de entrecote om en om. Het stukje kalfsvlees laat zich combineren. Verschillende bijgerechten zullen de smaaksensatie doen verrijken. Een goed glas wijn zal de smaak goed doen, proost…

Wat is Kalfsentrecote en waar komt het vandaan?

Kalfs Entrecote uit Nederland - Vlees bestellen en gekoeld thuisbezorgd door The Meatlovers - www.BBQfriends.nlDe kalfs entrecote is een mager lapje vlees van zo’n 2 á 3 cm dik. Zo is het gesneden van de lende van het kalf. Het langwerpige stukje vlees heeft een vet randje dat weer ten goede komt aan de smaak. Kalfsentrecote wordt gesneden van de dunne lende en is veel zachter dan een runderentrecote. Het vet randje aan de bovenzijde geeft de kalfsentrecote extra smaak.

Hoe smaakt kalfsentrecote?

De kalfsentrecote is fijn van draad. Hierdoor is het vlees mals en heeft het een fijne en mooie volle smaak. Als de kalfs entrecote goed gebakken wordt, is de steak zó zacht en mals dat het vlees op je tong smelt.

Hoe lang bak je een Kalfssteak?

Bak de steak 2 minuten per kant (3 minuten medium of 4 minuten medium) op middelhoog vuur. Als de boter dreigt te verbranden, zet u het vuur lager. Laat de steak 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld.

Hoe bereid je de Kalfsentrecote?

Barbecue: Zorg dat je barbecue goed heet is en het vuur gedoofd. Je bakt de kalfs entrecote direct boven het vuur op het rooster van je BBQ. Smeer je kalfsentrecote in met een beetje olijfolie en evt. wat kruiden. Maximaal 2 minuten per zijde is voldoende. Wikkel de entrecote in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten.
Kerntemperatuur vlees: Rare 52°

Al het kalfsvlees staat van het begin tot het einde van het productieproces onder controle van de Stichting Kwaliteitszorg Kalfsindustrie (SKV). SKV is een onafhankelijk bureau dat toezicht houdt op de hele keten van transport, huisvesting, dierenwelzijn, voedsel- en drugsgebruik en meer.

Koekenpan: In een gietijzeren koekenpan bak je de kalfs entrecote in een beetje olijfolie. Vervolgens voeg je boter toe voor een mooie volle romige smaak. Smeer je kalfsentrecote in met een beetje olijfolie en evt. wat kruiden. Grill maximaal 2 minuten per zijde. Wikkel de entrecote in het aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten.
Kerntemperatuur vlees: Medium-Rare 56°

Bereiding in de oven:
Bereiding in de oven raden we af omdat de kans op doorgaring groot is. Kort en op hoog vuur zoals in een pan of op de bbq werkt het beste.

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Herkomst Kalfsvlees

  • Nederlandse kalverhouderijen
  • Rosé vlees
  • SKV-gecontroleerd

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Het kalfsvlees is afkomstig van streng gecontroleerde kalverhouderijen in Nederland. Hiervoor gebruiken we alleen categorie V-kalveren (geslacht tot 8 maanden oud). De eerste paar dagen eten ze biest, daarna enkele weken melk en vezelrijk voer (maïs, stro en brokken). Functioneert goed, dan bevat het rantsoen alleen ruwvoer, wat garant staat voor een mooie roze kleur en goede smaak. Het kalfsvlees is zeer mals, mager, puur en vol van smaak.

Inspiratie recept met Kalfs entrecote voor op de Barbecue

Verrassend lekker Kalfs Entrecote uit de grillpan

Wijntip van BBQfriends bij de Kalfs Entrecote

Deze wijn heeft een heldere lichtgele kleur. De geur is zeer herkenbaar als wijn. De smaak is fris en licht. Hij zit hoger in zijn zuren en heeft daardoor een sterk wijn karakter. Een smaakvolle wijn die zeer toegankelijk is en erg geschikt als aperitief of bij de lunch. Past bij witvis en kalfsvlees als voorgerecht. Frisse salades.

Doordat ze geen sporen van alcohol bevatten zijn allen voorzien van een Halal-certificering. De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van vacuüm. De basiswijn met alcohol wordt in een glazenbuis van 22 meter hoog gegoten. Rondom de buis zitten uitstulpingen waar de alcohol middels een vacuümmethode uit de wijn wordt getrokken.

Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Dit wordt in totaal 4 keer gedaan waardoor de alcohol van 12% naar 9% gaat en van 9% tot 6%, van 6% tot 3% van 3% tot < 0% Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Hierdoor blijft de smaak van de basiswijn zoveel mogelijk behouden zonder de alcohol.

Misschien vindt je dit producten ook lekker

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalfs Entrecote uit Nederland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *