Kalfs Chipolata worstjes “Boer”gondische style

7.19

Ondanks de Spaans klinkende naam komt Chipolata oorspronkelijk uit Frankrijk. In plaats van gekookt te worden in kokend water, worden deze worsten gegrild of gebakken. Onze Chipolata-worstjes zijn gemaakt van kalfsvlees en zelf gekruid, dus je hoeft alleen maar te genieten.

Toch liever worstjes van lamsvlees? Ga dan naar onze Lams Merguez worstjes.

Beschrijving

Wat zijn Kalfs Chipolata worstjes?

“Boer”gondische kalfs Chipolata

Kalfs Chipolata worstjes “Boer”gondische style combineer je makkelijk bij veel gerechten. Chipolata is een kleine worst die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het is vergelijkbaar met Italiaanse worst en Duitse worst. Chipolata wordt meestal niet gekookt, maar geroosterd of gebakken. Chipolata’s worden gemaakt van varkensvlees en gekruid met peper en zout.

Hoe bereid je de Kalfs Chipolata “Boer”gondische style?

Barbecue: Op de barbecue grill je de Kalfs Chipolata worstjes zo’n 6 min rondom bruin.
Kerntemperatuur vlees: Medium-well 70°

Al het kalfsvlees staat van het begin tot het einde van het productieproces onder controle van de Stichting Kwaliteitszorg Kalfsindustrie (SKV). SKV is een onafhankelijk bureau dat toezicht houdt op de hele keten van transport, huisvesting, dierenwelzijn, voedsel- en drugsgebruik en meer.

Koekenpan: In de barbecue koekenpan bak je de Kalfs Chipolata worstjes zo’n 7 min goudbruin.
Kerntemperatuur vlees: Well-done 70°

Gebruik een koekenpan met een beetje vloeibaar bak- en braadproduct naar keuze. Bak de kalfsworstjes op middelhoog vuur mooi bruin en keer regelmatig. Na 6-8 minuten zullen de worstjes gaar zijn. Uit de pan nog enkele minuten laten rusten voor aansnijden

Bereiding in de oven:
Deze dunne kalfsworstjes hebben wat directe hitte nodig van hete een pan of een BBQ rooster voor het lekkerste resultaat. Bereiding in de oven is daarom niet aan te bevelen.

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Herkomst Kalfsvlees

  • Nederlandse kalverhouderijen
  • Rosé vlees
  • SKV-gecontroleerd

Waar komt het kalfsvlees vandaan?

Het kalfsvlees is afkomstig van streng gecontroleerde kalverhouderijen in Nederland. Daarnaast is het rosé kalfsvlees van hoge kwaliteit. Hiervoor gebruiken we alleen categorie V-kalveren (geslacht tot 8 maanden oud). Het voerplan omvatte de eerste paar dagen biest, daarna enkele weken melk en vezelrijk voer (maïs, stro en brokken). Als de maag eenmaal goed functioneert, bevat het rantsoen alleen ruwvoer, wat garant staat voor een mooie roze kleur en goede smaak. Het kalfsvlees is zeer mals, mager, puur en vol van smaak.

Inspiratie recept met Kalfs Chipolata worstjes voor op de Barbecue

Verrassend lekker Kalfschipolata cheese sandwich

Wijntip van BBQfriends bij de Kalfs Chipolata worstjes

Bij kalfsvlees schenken we een witte wijn. Domaine de La Baume Sauvignon Blanc is een moderne, minerale witte wijn uit de Franse Languedoc. De goudgele kleur met groene reflecties heeft een prachtige diepte met briljante fonkeling. De wijn heeft aroma’s van limoen, roze grapefruit en een hint van asperges. De smaak is intens en mineralig met een zoete frisheid en verrassend lange afdronk. Fris en fruitig met smaken van citrus en een vleugje verbena kruid. De wijn is perfect in balans tussen frisheid en rijpere tonen.

Domaine de La Baume Sauvignon Blanc is een heerlijk fris aperitief en smaakt erg lekker bij zalm en andere visgerechten, kalfsvlees, kip en geiten- en schapenkaas.

Misschien vindt je dit producten ook lekker

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalfs Chipolata worstjes “Boer”gondische style” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *