Iberico varkensvlees wat is dat?

Iberico vlees kopen

Het Iberico varkensvlees is een wereldberoemd varkensras omdat het zeer smaakvol vlees bevat. Het Iberico varken wordt ook wel geroemd door het intramusculair vet wat je bijzondere rijke smaak geeft aan het vlees. Bij het runderras is het “Wagyu” ras de beroemde soort.

Wat is het geheim van de iberico varkens?

Iberico varkenvlees is een wereldberoemd varkensras - www.BBQfriends.nlDe Spaanse varkens zijn een beschermd ras soort en leven op de Iberische schiereiland van Spanje. De Spaanse wet- en regelgeving zorgt ervoor dan dit geborgd blijft. De bescherming zorgt ervoor dat de hele keten van zaadje tot karbonaadje volgens een vaste structuur wordt gewaarborgd. Dat houdt in dat de naam uniek is van het iberico varken. De volledige keten wordt gecontroleerd van geboorte tot en met de slachting van het varken. Zo weet je zeker dat je een puur product koopt en de kwaliteit top is.

Ibericoham, vol smaak!

De pata negra is een rauwe gedroogde ham die zijn naam dankt aan de zwarte hoeven van het Ibérico varken. Daarnaast zijn de iberico droge worsten een Spaanse vleesdelicatessen.

Wat maakt Ibérico-vlees nou zo bijzonder?Iberico varken verdeling techische delen vlees - www.BBQfriends.nl

Het is een technische verhaal maar gaat als volgt; het verse Ibérico vlees heeft een heel veel intramusculair vet van zichzelf, ze noemen het ook wel gemarmerd vlees. dat zijn kleine vetpuntjes tussen het vlees in. De marmering van het vlees ervoor dat het sappig en mals vlees is. Daarnaast geeft het een unieke smaakbeleving aan het vlees.

Intramusculair vet iberico steak

Het uitsnijden en verdelen van het varken gaat dan ook op een andere manier bij het slachten. De verdeling van het vlees wordt minder koud uitgesneden dan ze normaal zouden doen omdat het vlees zo gemarmerd is. De marmering zorgt ervoor dat het het varkens daardoor ook meer opbrengt dan een normaal varkens.
Het vlees op alle vlakke zachter en kun je er mee vlees of steaks van maken. Zo gaat er minder van vermalen voor b.v. worst of gehakt.
De steaks zijn boterzacht en smelten op je tong. zo brengt het varken ook meer geld op.

Albert Heijn verkoopt Ibericoham

Leverancier van Iberico varkensvlees

Iberdeli is een premium vleesimporteur in Barendrecht, ten zuiden van Rotterdam. De oprichter, Paul González, begon in 2005 met de import van vers en gedroogd Iberisch varkensvlees en vervoerde dit naar de beste slagers en restaurants van Nederland. Al snel komen er andere exquise producten uit Spanje bij, zoals Rubia Gallega-rundvlees, Spaans wild, lamsvlees uit de Pyreneeën en ander Spaans vlees.

Horeca koopt Iberico filet

Omdat steeds meer bekende slagerijen en restaurants deze producten beginnen te gebruiken, zoekt Iberdeli samenwerking met verschillende partners die verantwoordelijk zullen zijn voor de distributie van onze producten. Langzaam maar zeker zijn er ook steeds meer partners aan de grens gegroeid. Tegenwoordig levert Ibedli dagelijks Spaanse vleesdelicatessen aan groothandels in heel Europa.

Iberico varkensvlees recept

Naast de import van Spaanse producten heeft Ibedli zich de afgelopen jaren ook gericht op het importeren van graangevoerd rundvlees uit Noord-Amerika, Australië, Uruguay en Botswana. In al deze landen / regio’s heeft Iberdeli een eigen fabrikant, die verschillende snijblokken naar wens van klanten versnijdt en verpakt, zoals de iberico spareribs.

Bron: https://www.iberdeli.nl/

Hoe bereid je Iberico Spareribs?

Noskos een beroemde barbecue vlogger legt je uit waarom Iberico vlees zo lekker en geweldig smaakt.
Kijk en luister mee naar zijn verhaal….

Eén gedachte over “Iberico varkensvlees wat is dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *