Boudin blanc de Rethel
De Boudin blanc de Rethel is een worst uit de stad Rethel in Frankrijk. Hij wordt gemaakt met ei, paneermeel en melk in plaats van bloed zoals boudin noir worsten. Je kunt er rundervet aan toevoegen als je wilt. Ze zijn meestal wit en worden warm of koud gegeten.
Boudin Blanc-worstjes worden vaak geserveerd als onderdeel van een kerstmaaltijd. Een soortgelijke worst komt voor in de regio Centre-Val de Loire in Frankrijk.
Ook de Münchner Weißwurst is verwant aan dit type worst.
Boudin blanc recept
Dit is een klassiek recept voor boudin-blanc. Het is gemakkelijk te maken en u kunt voorgemengde kruiden gebruiken als u dat wilt
Ingrediënten
- 1 kg varkensschouder, in blokjes gesneden
- 200 g paneermeel
- 2 eieren
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 200 ml melk of room
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Instructies: Boudin blanc de Rethel kopen of zelf maken
1. Verwarm een oven voor op 180°C (350°F). Doe het in blokjes gesneden varkensvlees in een mengkom, voeg de broodkruimels, eieren, peterselie en melk toe.
2. Meng alle ingrediënten en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe
3. Vet een bakplaat in en vorm van het mengsel worstjes van ongeveer 2 cm dik en 10 cm lang
4. Leg ze op de ingevette bakplaat en bak ze 20 minuten of tot ze goudbruin zijn
5. Laat iets afkoelen en serveer ze warm met gekookte aardappelen of koud als onderdeel van een picknicklunch!