Wat voor vlees is boterhamworst?
Boterhamworst waar is dat van gemaakt? Is het rundvlees? Varkensvlees? Een geheim mengsel van kruiden en specerijen? Veel worsten worden gemaakt van fijngemalen vlees, zoals varkensvlees. Voorbeelden van deze gerookte of gekookte worst zijn de Ardenner boterworst en de Parijzer boterworst, die beide grof gemalen varkensvlees gebruiken.
Wat is Boterhamworst?
Boterhamworst, in België ook wel Hespeworst genoemd, is een worst die meestal wordt gemaakt van gemalen varkensvlees met andere ingrediënten zoals rundvlees. Hij is langwerpig en 10 cm in diameter, en wordt vaak gegeten als snack of als onderdeel van een maaltijd op brood of crackers.
Worstjes zijn gevuld met restjes varkens– en/of rundvlees die afkomstig zijn van de vleesverwerkende industrie. Soms wordt er ook ander vlees, zoals gemalen paard of kip, doorheen gemengd. Andere ingrediënten zijn plantaardige eiwitten, zout, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en kruiden.
Nadat de worstvulling is gemaakt, wordt ze gekookt of gerookt voordat ze gedurende een bepaalde tijd in water van 80 graden wordt gelegd. Worst wordt tegenwoordig meestal machinaal gemaakt en kan in zijn geheel worden geleverd aan slagerijen of voorgesneden en in plastic verpakt in supermarkten.”
Is boterhamworst gezond?
Hoewel worst veel vet kan bevatten, zit hij ook boordevol eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen. Het is belangrijk dat u de voedingsgegevens op het etiket bekijkt voordat u een worst koopt, om er zeker van te zijn dat u de gezondste optie krijgt die beschikbaar is.
Waarom heet het boterhamworst?
Boterhamworst is een soort worst die vaak als snack of in broodjes wordt geserveerd. De naam komt van het feit dat hij gemakkelijk met brood kan worden gegeten om er een snelle, vullende maaltijd van te maken. Boterhamworsten worden meestal gerookt of gekookt, en zijn er in verschillende smaken, zoals kaas, pepperoni en knoflook
Wat is blik boterhamworst?
Boterhamworst in blik is een soort voorgekookte worst in blik. De worst is al gekookt en kan enkele extra ingrediënten bevatten, zoals groenten of kruiden. Boterhamworsten uit blik wordt meestal koud geserveerd, maar kan voor een snelle maaltijd in de magnetron of op het fornuis worden opgewarmd.
Vergelijkbare producten
Er zijn verschillende soorten vleesproducten verkrijgbaar die op boterhamworst lijken. Ardenner bevat veel varkensvlees, kalfssandwichworst heeft ook kalfsvlees als ingrediënt, en Parijzer is grover van textuur. In de Verenigde Staten is er een soort sandwichworst die bologna of baloney heet en uit Italië komt.