Zoete Spareribs lekker sticky!

Zoete spareribs

Zoete spareribs low en slow bereid die van het bot af vallen. Hier lees je hoe zelf super zachte spareribs thuis maakt. Zelf restaurants kunnen hier nog wat van leren, want zo lekker heb je ze nog nooit gegeten.

Super zachte zoete spareribs slowcooker

Het recept voor zoete spareribs uit de slowcooker vormt een mooie basis voor veel variatie!
Het is een heerlijke combinatie van een rub en BBQ-saus.
Voor een beetje extra pit kun je meer knoflook een lik honing toevoegen.
Bekijk hieronder hoe je makkelijk spareribs maak in de slowcooker:

Texas Crutch zoete spare-ribs uit de oven!

Leer het geheim van Maaltijdservice HAP. Spareribs kruiden en garen met een mix van Texas crutch.
Een kijkje achter de schermen van deze sparerib service.

Gebruik deze handige Luxe BBQ Gereedschap Accessoires-set – 35-delig

Spareribs marinade zoet pittig

Javaanse ketjap spareribs van Mele Best.
Low en slow gegaarde Javaanse ketjap ribs bereid op de bbq. Met een heerlijke ketjap smaak.

Hoe maak je beste zoete spare-ribs met de 3-2-1 methode?

Hoe maak je nou de lekkerste zoete spareribs op de barbecue klaar.
Zoete spareribs 3 2 1 is een goede methode voor heerlijke ribs. Wat voor houtskool heb je nodig?

Tip 1: Dammers Barbecues Houtskool

Tip 2: Black Ranche Professionele houtskool zak à 15 kg

Sticky spareribs marinade

Meng alle ingrediënten van de marinade en giet de helft op de ribben.
Dek af in de koelkast en laat minimaal 4 uur marineren (bij voorkeur een nacht).

Geheime recept zoete spare ribs marinade!

Wil je zelf zoete spareribs maken? Met deze marinade voor zoete spareribs maak je de lekkerste ribs ever!
Gebruik een deel voor de marinade  en als zoete laksaus voor de spare ribs. Door de suikers goed te mengen met de andere ingrediënten geef je veel smaak aan de zoete sticky spareribs.

Hoe maak je de Sticky marinade?

2 cm verse gember (geschild, geraspt)
1 teentje knoflook (geperst)
3 eetlepels honing
1 sinaasappel (uitgeperst)
4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel kerriepoeder
50 milliliter sojasaus
2 eetlepels rodewijnazijn

Alternatief: Sparerib marinade – Zak 1 kilo

Zoete spareribs uit de oven

Hoe bereid je de sticky spareribs?
  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Leg de spareribs op een bakplaat met de bolle kant naar boven. Giet water op de bakplaat.
  • Bedek de ribben met aluminiumfolie en bak ze ongeveer 3 uur in de oven.
  • Smeer de ribben in met de overgebleven marinade en leg ze op de hete grill.
  • Bak de spareribs goudbruin en bestrijk tijdens het bakken wat marinade op de spareribs om een ​​plakkerig laagje te vormen.
  • De marinade kan goudbruin worden, maar pas op dat u de overtollige ribben niet verbrandt.

Hoe maak je zoete marinade?

Deze zoete ribben zijn misschien wel de beste ribben die we ooit hebben gegeten.
Zoete spareribs worden niet gerookt, maar gestoofd en gegrild.
Het geheim van lekker zoete ribs zit hem in de marinade.
Giet 3/4 van de marinade over de spareribs en zet ze een nacht in de koelkast.
De rest laat je staan ​​om de ribs mee af te laken wanneer ze lekker op de bbq hebben gelegen.

Lees dit geweldige geheime recept: Zoete spareribs Coca Cola marinade

Deze mooie zoete marinade voor spare ribs geeft een mooi kleur aan je vlees. Bereid de ribs op de barbecue, oven, geen egg of kamado.

The Basterd compact

Zoete spareribs bbq

Kant en klare spareribs kun je kopen met een zoete marinade. We raden je dan ook aan om deze een te proberen.

 

Rub voor zoete spareribs

Hoe maak je deze heerlijke, malse, zoete en plakkerige spareribs? Ik vindt ribs eten pas top als je de botten uit het vlees kan trekken.
Goed om je vingers bij af te likken! Afhankelijk van je voorkeur maak je het verschil door de ribben langer of korter te laten garen in de aluminiumfolie. Zelf ben ik gek op fall of the bone ribs! Een uur smoren in de folie op de barbecue geeft dat geweldige resultaat.
De iets zachtere ribben smelten in je mond.

Sweet ribs recept:

Hoe bereid je zoete spareribs kamado

Wat heb je nodig?

Tip: Thermometer Digitaal BBQ Thermometer Draadloos

  • Kamado BBQ,
  • Temperatuur 110-120°C
  • indirect bereiden
  • Rookhout, appel of kers
  • Aluminiumfolie
  • Basis BBQ Rub voor varken

Sticky zoete ribs marinade bbq

  • 3 rib racks
  • 9 eetlepels mosterd
  • 6 eetlepels basis BBQ rub
  • 150 gram roomboter
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels honing
  • water of appelsap

*Dry rub spareribs

Bij sommige recepten gebruiken ze alleen een dry rub of wel een droog kruiden mengsel.
In dit geval kan dat ook, meng dan niet de basis rub met de honing voor een gladde natte massa.
Meng de mosterd met de honing en smeer dat op de racks en strooi de rub erover heen.
De methode blijft het zelfde.

Tip: Sparerib dry rub

Laksaus zoete ribs marinade lak

Zoete laksaus met een basis van appel

  • 250 ml ketchup
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 85 gram honing
  • 45 gram ruwe rietsuiker
  • 60 ml appelwijnazijn (ciderazijn)
  • 60 ml appelstroop

* Spicy sweet ribs

Hou je meer van spicy ribs maar wel zoet? Voor een zoete pittige bbq saus voor je 3 eetlepels chilisaus toe aan de lak.

Bereiding: Zoete spareribs bereiden

  • Belangrijk: Controleer of het dunne vlies onder de spareribs is verwijderd.
  • Meng alle ingrediënten tot een mooie gladde bruine ​​marinade.
  • BBQ of oven: Leg de spareribs in een ruime ovenschaal of bakplaat.
  • Smeer je spareribs in met de marinade maar bewaar ook wat voor later.
  • Laat de marinade nu 24 uur intrekken. Dek de spareribs af en schuif ze in de koelkast.

Spareribs in de oven:

  1. Oven voorverwarmen op 150 graden.
  2. Gouden Tip: Voeg vocht toe aan de spareribs!
    Giet een klein kopje water of sinaasappelsap in de schaal van de spareribs en bedek die met aluminiumfolie.
  3. Low en slow spareribs: Nu 2 uur langzaam garen in de oven.
  4. Haal de spareribs uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
  5. Zet je oven op 225 graden voor de laatste fase.
  6. Smeer de spare-ribs in met de marinadelak saus
  7. Zet de ribs zonder folie zo’n 20 min in de oven.
  8. Ze zijn klaar als de marinade bruin is gekleurd.

Spareribs op de BBQ:

  1. Vouw de ingesmeerde spareribs in het aluminiumfolie met wat water of sinaasappelsap en een klontje boter.
  2. Nu leg je de pakketjes indirect in je bbq om heel langzaam te garen +/- 2 uur.
  3. Haal de spareribs uit de bbq en verwijder het aluminiumfolie.
  4. Smeer de spare-ribs in met de marinadelak saus
  5. Zet de ribs indirect terug op de bbq zonder folie zo’n 20 min.
  6. Ze zijn klaar als de marinade bruin is gekleurd.
BBQ Accesoires Spareribs Rek

Gegrilde ribs met een zoete marinade

Zoete spareribs op de Big Green Egg. In deze video van Fire & Food TV zie je hoe makkelijk het is om zelf een heerlijke zoete spareribmarinade te maken. Succes verzekerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *