Wat is een QFYR barbecue? Grillen op een vuurplaat kan dat?

QFYR wat is dat?

OFYR is buiten kokkerellen op een vuurplaat met een houtvuur. De barbecue staat op een kolom met een kegelvormige vuurschaal erop. Daarbovenop ligt een brede, platte rand (vuurplaat met een gat erin) die je gebruikt als een soort plancha of tepanyaki plaat.

In het midden van de plaat stook je het vuurtje en vanuit het midden straalt de warmte onder de plaat/rand naar de buitenzijde, waardoor de plaat meerdere kooktemperaturen heeft.

Kijk hieronder naar het de QFYR

Bron: www.ofyr.nl (voor meer informatie)

De QFYR die wij bij BBQfriends.nl gebruiken is homemade. Het was voor ons een experiment om er lekker mee te koken.

Camping basterds - homemade OFYR uniek buitenkoken - www.bbqfrieds.nl

Bij ons is de hele barbecue homemade. De DIY OFYR is gemaakt van een halve oliedrum, die op een schraag ligt van steigerbuizen. De vuurplaat is van staal en enkele millimeters dik. Om te zorgen dat de plaat niet krom trekt hebben een vierkant gat gemaakt met een grillrooster erop.

Door het gat is de bak makkelijk te vullen en in ons geval ook van de zijkant. De plaat heeft diverse bak zones die allemaal een andere temperatuur hebben, zodoende maak je mogelijk om vlees, groeten, snel en heet te grillen of juist aan de zijkant slow te garen. Het werkt geweldig, het is een eigenlijk een groot fornuis met grote en kleine brandpitten. We laten je alles zien in onze filmpjes. Kijk mee en wordt ook geïnspireerd.

 

Een mooie QFYR aanschaven, hier wat voorbeelden:

Recepten en vlogs voor de QFYR barbecue:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *