Kip op een bierblik low & slow | Hele kip op de QFYR of BBQ

Dansende kip op blik

Een lekkere sappige kip laat je dansen op een blik bier.
Geen droge kip maar heerlijk mals, low & slow.
De barbecue friends laten je zie hoe dat werkt. Wij bereiden de hele gekruide kip op de QFR

Waarom een Kip op een bierblik

Kip op een bierblikje

Bierblik kip een dronken kip, kip op bierblik. Als het barbecue gerecht maar een naam heeft. Superlekker en redelijk makkelijk te bereiden zelfs op een OFYR. De bierkip is voor vele BBQ fanaten een topper op de BBQ.

Kip injecteren met bier

Mals en sappig kippenvlees van de barbecue, dat is best lastig zonder dat het vlees uitdroogt.
Om een hele kip te grillen zorgt het stoom van het bier dat de kip van binnen uit vochtig blijft.

Hoe werkt dat kip op blik houder?

Een bierblikje is hierbij een handig maar kan ook makkelijk omvallen, met een kiphouder wordt het niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger. Kies hier jou kiphouder en ze je blikbier in de houder:

Hele kip op bbq en kip injecteren met bier?

Als je bierkip dan kun je de kip natuurlijk ook injecteren met lekkere marinades. Zo krijgt een echte smaakbeleving tot aan het bot.
De kipfilet zelf heeft is vrij neutraal en door het toevoegen van jou favoriete marinades krijg je een hele andere kip op je bord.
Ook leuk voor de winterbarbecue low en slow je kip garen en zelf genieten van een snaps.

Beer can chicken rub

Het vel van de kip werkt als een jas die weinig tot geen smaakt doorgeeft aan de binnenkant. We gaan de kip daarom ook lekker van de buitenkant rubben met kruiden, zie hieronder wat kruidenmixen die je kunt gebruiken. Kip op de troon zoals ze het in de barbecuewereld ook wel noemen. Dit komt doordat de hele kip op een geopend bierblikje wordt geplaatst en dan op de barbecue wordt gezet met gesloten deksel.

Variatie kip op blik cola, lekker?

Deze methode voor het bereiden van hele kip is zo populair geworden, omdat het een hele gedoe is om mals en sappig kippenvlees te krijgen. Kip bevat weinig vet en kan als snel saai en droog worden, maar het bier in het blikje produceert stoom tijdens het grillen. Het vlees blijft hierdoor mals en sappig terwijl de warmte van de barbecue voor het krokant velletje zorgt. Dit is precies het resultaat dat je wilt hebben bij het bereiden van kip. De vloeistof is het geheim van het sappige resultaat en je kunt hier van alles voor gebruiken: van cola, icetea, appelcider, whisky of bouillon. De smaak bepaal je zelf. Experimenten dat is leuk en zo heb je telkens een een nieuwe variatie.

Kip op de bbq direct of indirect?

Met een lekker kuiden jas aan en zittend op zijn troon van bier of een andere vloeistof is het belangrijk de kip indirect te bereiden. Omdat de kip low en slow bereid moet worden en de kruiden niet moeten verbranden is het zaak dat rustig te doen. Tip! eet geen rauwe of niet gare kip, zomers kan dat vervelde gevolgen hebben. wij adviseren je dan ook gebruik te maken van een temperatuurmeter.

Kip prikken of hij gaar is?

Laatst hoorde ik iemand zeggen als ik de kip prik dan weet ik of hij de juiste gaarheid heeft bereikt. Ik raad je aan dit niet te doen. al je werk is dan namelijk voor niets geest wan t je kip loopt leeg met vocht. het kippenvel staat namelijk helemaal strak van de spanning en zorgt ervoor dat hij leegloopt als een ballon en dat is zonde. De gaarheid kun je er al helemaal niet mee bepalen. gebruik dan een goede BBQ thermometer. Stop de thermometer direct bij de start erin en zo kun je het hele garings proces van de kip op bierblik makkelijk volgen.

Zet de bier kip op de BBQ en bereid hem met een deksel over je barbecue heen. We zijn benieuwd naar jou bereiding van de kip op een bierblik. Laat even een berichtje achter hoe het jou is vergaan. Heb je tips laat het ook even weten.

Wat is nou een lekker biertje bij kip?
Een kip is vrij neutraal van smaak, dus een fris blond bier zou daar prima bij passen.
Gebruik je nu een zware run met heel veel kruiden, dan raad ik je aan ook een iets zwaarde of donkerder bier erbij te drinken.

Ik geef je wat voorbeelden:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *