Hoe maak je BRISKET op de BBQ? | Brisket bereiden QFYR

Camping basterds, The Full Movie!
Hoogtepunt bereiding van een brisket 16 uur lang. Is het de pitmasters gelukt?
Kijk mee en beleef ook het avontuur….

Zelf een brisket maken hoe doe je dat?

Wat is eigenlijk brisket?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het vlees wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de pontborst (point en de flat). De punt (point) is het dikste en vetste gedeelte, maar heeft we de meeste smaak.
Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de gehele brisket gebruik je de low & slow cooking bereidingswijze: de temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Diverse recepten om een brisket te maken:

Een van de belangrijkste zaken die een briket lekker maken zijn wel een intense kruiden rub.
Je kunt ze kant en klaar kopen of zelf samenstellen. hieronder een aantal voorbeelden van kruiden rubs voor de brisket.

Brisket recept oven of bbq, egg of qfyr

Een runderborst bereiden low en slow op een vuur kan op diverse apparaten. er is maar een ding belangrijk dat het indirect gebeurd en heel langzaam op de juiste temperatuur. Het vet moet langzaam gaan smelten en de vlees spieren zullen door de warmte heel rustig en langzaam worden gemasseerd worden door de warmte. zo schrikt het vlees niet en wordt het juist mals en tender.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *