Skip to content
BBQfriends.nl
  • BBQfriends
    • BBQ nieuws
    • Vlog’s
      • Leuke reclame filmpje
      • Speenvarken op de BBQ
      • Bertha de koe
    • Foto’s
    • Handige Links
    • BBQ Kennisbank
      • Half varken verdelen
      • Half Rund verdelen
      • Iberico varkensvlees wat is dat?
  • Vlees Bestellen
  • BBQ recept
    • BBQ Workshop
      • Risotto met Kip van de BBQ
      • Italiaanse Hamburger Focaccia
      • Entrecote van de Barbecue
      • Cote de Boeuf BBQ Workshop
    • BBQ recept varkensvlees
      • Spareribs recept
        • Kant en klare spareribs of vers?
        • Coca cola Spareribs
        • Spareribs met zoete chilisaus
        • Spareribs met pompoenmarinade
        • Spareribs oven botermals!
        • Zoete Spareribs lekker sticky!
    • BBQ recept kip
    • BBQ recept rundvlees
    • BBQ er bijtjes
    • BBQ recept tapas
    • BBQ aardappelen
    • BBQ recept kalfsvlees
    • BBQ recept lamsvlees
    • BBQ recept vis
    • BBQ recept toetje
  • BBQ Shop
    • Vlees Bestellen
    • Bierbrouw pakket
    • BBQ Kado’s
    • BBQ kookboek
  • Kies je BBQ
    • Alle BBQ’s
    • Houtskoolbarbecues
      • Barbecook Houtskoolbarbecues
      • Boretti Houtskoolbarbecues
      • Weber Houtskoolbarbecues
    • Gasbarbecues
      • Boretti Gasbarbecues
      • Barbecook Gasbarbecues
      • Burnhard Gasbarbecues
      • Weber Gasbarbecues
    • Kamadobarbecues
      • Kamado Joe Kamadobarbecues
      • Big Green Egg Kamadobarbecues
      • The Bastard Kamadobarbecues
      • Grill Guru Kamadobarbecues
      • Kamado Grills
      • Patton Kamadobarbecues
    • Primo Grill Kamadobarbecues
    • Tafelbarbecues
    • Elektrische barbecues
  • BBQ accessoires
    • Aanmaaksystemen
      • Aanstekers
      • Houtskool
      • Aanmaakblokjes
      • Briketten
      • Lucifers
      • Brikettenstarters
      • Brandpasta
      • Lavastenen
    • Barbecue kookgerei
      • Barbecuespatels
      • Barbecuegerei-sets
      • Barbecuetangen
    • Bakplaten & Barbecuepannen
      • Barbecue pannen
      • Bakplaten
      • Klemroosters
    • Barbecuespiezen
    • Pizzascheppen
    • Barbecue thermometers
    • Kiphouders
    • Draaispitten
  • BBQ KADO IDEE
    • Bbq schort
    • BBQ accessoires
    • BadBoysBrand
    • Barbecue boeken
juni 1, 2019 by BBQ friends

Hoe maak je BRISKET op de BBQ? | Brisket bereiden QFYR

Hoe maak je BRISKET op de BBQ? | Brisket bereiden QFYR
juni 1, 2019 by BBQ friends

Camping basterds, The Full Movie!

Hoe maak je BRISKET op de BBQ?
Hoogtepunt bereiding van een brisket 16 uur lang. Is het de pitmasters gelukt?
Kijk mee en beleef ook het avontuur….

Hoe maak je BRISKET op de Barbecue?

Zelf een brisket maken hoe doe je dat?

Wat is eigenlijk brisket?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het vlees wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de pontborst (point en de flat). De punt (point) is het dikste en vetste gedeelte, maar heeft we de meeste smaak.
Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de runderborst, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de gehele brisket gebruik je de low & slow cooking bereidingswijze: de temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Diverse recepten om een runderborst te bereiden:

Een van de belangrijkste zaken die dit stuk rundvlees lekker maken zijn wel een intense kruiden rub.
Je kunt ze kant en klaar kopen of zelf samenstellen. hieronder een aantal voorbeelden van kruiden rubs voor de brisket.

Eén van de Amerikaanse BBQ Klassiekers
Brisket, de Texaanse barbecue klassieker. Ik laat je zien hoe je dit lastige stuk vlees op de barbecue toch goed klaar kunt maken.

Ingrediënten:

- brisket point (2,5-3 kg)
- ½ liter runderbouillon, afgekoeld
- Brisket Slather (vrij naar Big Bob Gibson):
- ruwe rietsuiker 2 eetlepels
- paprikapoeder 2 eetlepels
- worcestershire sauce 2 eetlepels
- zeezout 1½ eetlepel
- versgemalen zwarte peper 1 eetlepel
- uienpoeder 1 eetlepel
- mosterd 1 eetlepel
- knoflookpoeder 3 theelepels
- cayennepeper 2 theelepels
Lees meer
www.bbq-nl.com

Brisket recept oven of bbq, egg of qfyr

Een runderborst bereiden low en slow op een vuur kan op diverse apparaten. er is maar een ding belangrijk dat het indirect gebeurd en heel langzaam op de juiste temperatuur. Het vet moet langzaam gaan smelten en de vlees spieren zullen door de warmte heel rustig en langzaam worden gemasseerd worden door de warmte. zo schrikt het vlees niet en wordt het juist mals en tender.

BBQ klassieker op z’n Amerikaans

Amerikaanse BBQ-klassieker voor de BBQ
Barbecueën alleen geschikt voor in de zomer? Nee, joh! Ook in de winter is geschikt om de BBQ aan te steken. Bijvoorbeeld met kerst: knapperend vuur met marshmallows voor de kids, warme dekentjes, een hot toddy of glühwein als aperitief en grote stukken vlees. Het Amerikaanse vleesgerecht ‘Brisket’ …

Ingrediënten:

-1 brisket
-kruidenmengsel lekker pittig met koffie erin.
-barbecuesaus

Benodigdheden:

-BBQ of een smoker
-Evt. brandstof voor de smoker
-Houtsnippers
-Aluminiumfolie
-Vleesthermometer

Bereidingswijze:

1. Wrijf de brisket in met het kruidenmengsel. Pak hem in met aluminiumfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast. Minimaal een uur voor bereiding uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
2. Stel de smoker of oven in op 107 graden Celsius. Let op: temperatuurschommelingen hebben een negatief effect op het eindresultaat. Gebruik houtsnippers in de houtskoolsmoker voor voldoende rooksmaak.
3. Plaats de brisket in de smoker of oven met de vetkant naar boven en laat deze garen op 107 graden. Lak met een kwastje zo nu en dan een dun laagje KC Pitmaster over de brisket zodra het vet begint weg te smelten. Daarmee voorkom je uitdroging en je voegt smaak toe.
4. Wanneer een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt haal je de brisket uit de smoker pak je in aluminiumfolie.
5. Smoor de smoker/zet de oven uit en laat de brisket nagaren in de restwarmte tot 88 graden Celsius.
6. Snijd dunne plakken vanaf de punt en serveer met barbecuesaus.
Lees meer
www.smulweb.nl
Previous articleHomemade OFYR BBQ 3.0 - Camping BasterdsCamping basterds - homemade OFYR uniek buitenkoken - www.bbqfrieds.nlNext article Wat is een QFYR barbecue? Grillen op een vuurplaat kan dat?
BBQ friends(https://www.bbqfriends.nl)
Als vrienden genieten wij regelmatig van super gezellige BBQ feestjes en delen daarbij graag onze geheime Barbecue recepten met jou.

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vlees v /d boer!

Complete BBQ voor Thuis

Starterspakket

Copyright © 2022 BBQfriends beleef het buitenleven!. Alle rechten voorbehouden.
We gebruiken cookies op onze website om je een geweldige ervaring te bieden en persoonlijke advertenties te tonen doordat we jou voorkeuren en herhaalde bezoeken onthouden.
Door op "Ik ga akkoord" te klikken, stem je in met het gebruik van ALLE cookies.
Je kunt ook naar "Cookie-instellingen" gaan om een ​​gecontroleerde toestemming te geven en ons privacybeleid te lezen.
Cookie instellingenIk ga akkoord
Manage consent

Privacy Overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Hiervan worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor de werking van de basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar als u zich afmeldt voor sommige van deze cookies, kan dit uw browse-ervaring beïnvloeden.
Functioneel
Functionele cookies helpen bij het uitvoeren van bepaalde functionaliteiten, zoals het delen van de inhoud van de website op sociale mediaplatforms, het verzamelen van feedback en andere functies van derden.
Prestatie
Prestatiecookies worden gebruikt om de belangrijkste prestatie-indexen van de website te begrijpen en te analyseren, wat helpt bij het leveren van een betere gebruikerservaring voor de bezoekers.
Analytics
Analytische cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe bezoekers omgaan met de website. Deze cookies helpen bij het verstrekken van informatie over het aantal bezoekers, het bouncepercentage, de verkeersbron, enz.
Advertenties
Advertentiecookies worden gebruikt om bezoekers te voorzien van relevante advertenties en marketingcampagnes. Deze cookies volgen bezoekers op verschillende websites en verzamelen informatie om aangepaste advertenties te bieden. Uw persoonlijke gegevens/cookies kunnen worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties op de eerste laag van de toestemmingsverklaring.
Andere
Andere niet-gecategoriseerde cookies zijn cookies die worden geanalyseerd en die nog niet in een categorie zijn ingedeeld.
Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze cookies zorgen anoniem voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN