Camping Basterds – Homemade OFYR BBQ 3.0

Camping basterds - homemade barbecue 3.0 - www.bbqfrieds.nl

De campingbasterds experimenteren met homemade barbecues die top zijn om zelf te maken en laten je water tanden met hun uitzonderlijke producten. Wat hebben ze dit seizoen weer bedacht om hun gerecht op de bakken. Lees mee…

 

 

 

Camping Basterds zijn bbqfriends die het gewone barbecueën net iets te “gewoon” vinden.
Deze gasten staan samen op de camping en maken er elk weekend een feest van. samen vlees schroeien, bier zuipen en stoere verhalen vertellen. Van het een komt het ander onder het genot van wat stevige groen rakkers.

Seizoen 1 Een simpele BBQ is zo gewoon!

Op een camping ontmoet je mensen, je zoekt samen gezelligheid en gaat samen lekker barbecueën om elkaar wat beter te leren kennen. Maar ja, wat hebben deze jongens gemeen met elkaar? Echte mannen houden van lekker eten en natuurlijk een klein pilsje drinken.
Na de eerste keer op een camping bbq te hebben gebarbecued, gingen in de avond de houtblokken er al op.
Je raad het al de volgende dag geen bbq meer over, maar wel een leuke avond.
Het motto was, alleen een simpele bbq was niet meer genoeg.
Van een oliedrum, diverse steigerpijpen en een bakplaat van betonstaal was de eerste bbq een feit.
Oliedrum ging door de midden, van steigerpijpen werd een frame gemaakt en op het betonstaal werd gekookt.
Zo ging het eerste seizoen best leuk.
Pizza’s, soepen en diverse heerlijke andere producten werden gemaakt door de Bourgondiërs.

 Seizoen 2 Homemade BBQ 3.0

Experimenteren, brainstormen om samen weer nieuwe barbecue ideeën bedenken. Wat is er trendy en is het mogelijk om te maken.
Elk seizoen weer iets nieuws, nou dat is gelukt. Het fikkie stoken met blokken hout was goed bevallen, nu alleen met de trend van 2018 de homemade OFYR. Je kent ze vast wel, de OFYR is een stalen plaat met een gat in de midden die op een ronde stalen schaal ligt en waar je flink met hout blokken vuur in stookt, echt iets voor op de camping! Overdag koken en bakken en in de avond een lekker vuurtje.

OFYR Barbecue uniek buitenkoken

De basis BBQ van het eerste seizoen werkt prima, als daar nu eens een stalen plaat op komt met een gat erin en een grilrooster erop!
Een week later was het een feit, geen ronde, maar een vierkante stalen plaat een vierkant gat erin. Het werkte perfect, de plaat trok eerst een beetje krom door alle hitte, maar dat kwam goed uit. Na het omdraaien van de plaat kon het bakken beginnen met een paar dikke worsten.
Het vet liep nu precies het naar het midden, door het krom trekken van de plaat kwam er afschot in de plaat. Top, geen soppende stukken vlees maar camping style bakken direct op de plaat, vlees schroeien.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *