Bertha

Een lang verwachte droom komt uit!

Wat is eer mooier dan vers vlees te bewerken en te barbecueën van een koe die net is geslacht.
Een droom die elke hobby BBQer op z’n wenslijstje heeft staan (althans die van ons).

Bertha de koe gewicht 320 kilo geslacht op 15 juni 2016 - www.bbqfriends.nl.png

Even voorstellen Bertha de koe gewicht 320 kilo geslacht op 15 juni 2016

Op een dag heeft onze chefkok de nodige contacten eerder opgedaan, die nodig zijn om “de koe droom” te verwezenlijken.
Het is gelukt we mogen een deel van een koe kopen en bewerken om daar heerlijke bbq producten van te maken.
We hebben o.a. onze voorkeur aan vleesdelen uitgesproken, zoals een ribstuk om mooie rib-eye en entrecote van te snijden.
Daarnaast willen we toch ook nieuwe en onbekende delen gaan beproeven en hebben we juist gekozen voor een runder schouder, of een deel ervan. Hier zitten stukken die vaak voor rosbief, bieflappen en stoofvlees worden gebruikt.
Maar wij zijn ervan overtuigd dat Bertha een mooi leven heeft gehad als melkkoe en rustig is afgemest. De zwartbont koe zoals ze die noemen en tegenwoordig door het leven gaat als dubbelkoe. Deze dame heeft goed werk gedaan en is rijk aan magere spieren en door een goed afmesting zullen de vetaderen goed zichtbaar zijn welke weer gaan zorgen voor malser en smakelijker vlees. We hebben dan ook het doel om het sucadestuk te spiltsen en het onderste gedeelte als Flat iron steak, kijk mee…

Hieronder vindt je nog meer lekkers wat we van de koe hebben bereid.

Snijden en vliezen…

0 reacties

Vlees ophalen van het slachthuis…

Na de slachting van afgelopen maandag mag het vlees vrijdagochtend opgehaald worden. Het heeft dan een aantal dagen de tijd gehad om te besterven en tot rust te komen , wat weer bevoordelijk is voor de malsheid van het vlees.

0 reacties

Het is zover…

Het slachthuis: Na een belletje kunnen we maandagochtend naar het slachthuis om daar het ritueel te zien hoe ons beestje wordt geslacht. Het was een indrukwekkend gebeuren hoe dat in zijn werk ging. Het is wel even slikken als dat

0 reacties
Runder ribeye

De Rib-eye

Dit is het ribstuk waar we ook een verzoek voor hebben ingediend. Een koe koop je namelijk niet alleen, maar met een aantal mensen.

0 reacties