Spareribs met zoete chilisaus

Spareribs met zoete chilisaus

Spareribs met zoete chilisaus marinade - spareribs oven - kant en klaar - low en slow - barbecue - www.BBQfriends.nlBenodigdheden:

  • 2,5 kilo spareribs
  • zout en peper
  • 1/2 kopje Thaise zoete chilisaus

Snelle bereiding:

  • Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs.
  • Kruid de ribben met zout, peper of je favoriete dry-rub.
  • Rooster je ribs low en slow 4 uur in de oven op 225 graden afgedekt met aluminiumfolie.
  • Smeer je ribs in met zoete chilisaus van GoTan of een ander merk zoete Aziatische chili-saus.
  • Rooster ze in de oven nog 10 minuten tot ze mooi bruin zijn aan de bovenkant.

Aziatische zoete chilisaus

Gebruik een Aziatische zoete chilisaus die zoet, plakkerig en niet pittig is. Gotan is mijn favoriete merk. Echt, je kunt elk type chili-saus gebruiken, die je maar wilt. Natuurlijk hoeft je niet zoete chilisaus te gebruiken als je meer van pittig houdt. Wel zou ik het een keer proberen.

Uitgebreide bereiding:

Hoe verwijder je het dikke witte vlies van de spareribs?

Draai de ribben om naar de onderkant en zie je die laag witte vlies die de ribben bedekt?
Dat wil je verwijderen omdat het taai en vezelig. Neem een ​​smeer mes en schuif het net onder het vlies om het los te maken.
Trek het vlies omhoog en trek het van het bot af. Lukt het niet zo goed omdat het te glad is!

Tip: pak een keukenrol en probeer het nog een keer. Je zult zien dat het dan een stuk makkelijker gaat en het vlies niet onder je vingers vandaan glijd.

Nu zie je heel duidelijk hoe dik en taai dat vlies is? Als je dit verwijdert, worden je ribben veel lekkerder met de bereiding.
Soms is dit vlies erg dik maar soms is het dun en iets moeilijker te verwijderen. Haal zoveel mogelijk weg.

Leg alle ribben op een bakplaat oven in een ovenschaal, het maakt niet uit of ze elkaar overlappen.
Breng ze vervolgens op smaak met zout en peper aan beide zijde.
Voordat je de spareribs afdekt giet je nog een klein kopje appelsap of water onderin.
Dat zal ervoor zorgen dat de ribs niet gaan uitdrogen maar lekker sappig blijven.
Dek de spareribs af met aluminiumfolie en grill ze dan low en slow zo’n 4 uur op 200 graden.

Low en slow spareribs uit de oven

Na vier uur zien de spareribs er wat bleek uit. Bestrijk de spareribs met de zoete chilisaus.
Zet ze dan weer terug in de oven en laat ze met een kleine 10 minuten heerlijk bruin en krokant worden.

Tip: Bestel nu je Iberico Spareribs online!

Gegrilde spareribs met zoete marinade

Deze video geeft een goed beeld van hoe je de spareribs kunt bereiden.
Uiteraard heeft iedereen zijn eigen methode om spareribs te bereiden.
Bepaal je eigen methode hoe jij het zelf de lekkerste spareribs kan bereiden.

Check ook onze Coca Cola Spareribs.
Je likt je vingers erbij af als je deze spareribs hebt gemaakt.

Waarom is Iberico vlees zo lekker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *