Spareribs met pompoenmarinade

Spareribs met pompoen marinade

Spareribs met pompoenmarinade geeft een lekkere najaar beleving.
De herfst is de tijd voor de grote pompoentrend in eten, drinken, geuren kortom het heerlijke najaar.
Dus waarom zou je die trend niet opnemen in je barbecue spareribs?
Dit lekkere recept gecombineerd met een pompoenmarinade geeft een heel andere smaak aan de herfst.

Pompoen BBQ spareribs

Spareribs met pompoen marinade - spareribs oven - kant en klaar - low en slow - barbecue - www.BBQfriends(voor 4 porties)
2 volle rekken met spareribs van varkensvlees (4 tot 5 stukken in totaal)

Ingrediënten:

Droge marinade rub:

  • 1 el gemalen nootmuskaat
  • 2 el zout
  • 1 tl gemalen witte peper

Pompoen BBQ marinade:

  • 1 kopje gepureerde pompoen
  • 1 1/2 kopje appelciderazijn
  • 2/3 kopje melasse
  • 1/2 kopje lichtbruine suiker
  • 4 eetlepels worcestersaus
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels Dijon-mosterd
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen witte peper

Bereiding:

Meng voor de saus alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem en op gemiddeld vuur en breng het aan de kook.
Zet het vuur lager en laat 25 minuten inkoken tot een dikke saus.
Bewaar 1 kommetje marinadesaus voor de laatste laklaag.
De rest smeren we op de spareribs.

Verwarm de oven voor op 225 graden om de ribben te maken.

Meng de nootmuskaat, zout en peper in een kom en zet apart.
Trek het vlies aan de onderkant van de spareribs af en snijd het in vier gelijke delen.

Bestrooi de spareribs met de droge rub en masseer het zachtjes in het vlees.
Leg de spareribs nu op de bakplaat en smeer de ribben in met de pompoenmarinade.
Dek de spareribs af met aluminiumfolie en giet een kopje water onder de ribs.

Gaar de ribben in 2 uur in een voorverwarmde oven. Na 2 uur verwijder je het aluminiumfolie en grill ze af in de over zonder aluminiumfolie of geef ze nog een mooi krokante laag op de barbecue.

Serveer de spareribs met het laatste beetje pompoenmarinade wat je had bewaard.

Tip: Bestel nu je Iberico Spareribs online!

Ook lekker om te maken Fall of the bone spareribs!

Waarom is Iberico vlees zo lekker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *