Pichana van de BBQ

BBQ Friends in actie met een heerlijke Pichana van de Barbecue

Het was weer een mooie dag om de BBQ aan te steken. Een mooie dag vroeg in het voorjaar. Op 19 februari hadden we het idee om weer een gezellige middag even de kolen op het vuur te gooien. Van Bertha de koe hadden we nog wat vlees liggen en we vonden het wel tijd om die eens lekker te gaan bereiden. We hadden o.a. een supermalse runder Pichana ook wel staartstuk genoemd.

Pichana op de Homemade Barbecue

Runder Pichana op de BBQ - homemade by BBQ friends - www.bbqfriends.nlDe homemade BBQ op kolen werkte perfect. De Pichana heeft er zo’n uurtje indirect opgelegd tot een kern van 55 graden. Daarna eraf gehaald en nog een 10 minuten in alufolie laten rusten.
Bekijk het filmpje en zie het resultaat van de BBQ friends Pichana.

 

 

Low en Slow Pichana

We hebben voor deze techniek gekozen omdat al eerder een workshop bij Jord Althuizen #Smokeygoodness hadden gevolgd.
Daar liet hij twee soorten bereiding zien de low en slow en de fast en hot methode om de Pichana te bereiden.
Met de Low en Slow methode gaar je de Pichana indirect op de rooster. De rook zorgt voor een mooie BARK en het vlees krijgt dan ook de juiste garing en behoud al zijn vleessappen.

We hebben er heerlijk van gegeten.
Succes mat het bereiden van jou Pichana.

,,,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.