Italiaanse Hamburger Focaccia

Hamburger Italian Style

Hoe maak je nou het lekkerste broodje hamburger? Wie houdt er nou niet van zo’n lekkere burger?

Kijk en beleef hoe wij je inspireren: een homemade burger is veel lekkerder dan een McDonalds Hamburger.
Stap voor stap leer ik je deze unieke burger maken. Serveer hem aan je vrienden en ze willen nooit meer anders!

Italian Hamburger Focaccia

Hamburger Italian Style ingredienten- Italiaanse Hamburger Focaccia - BBQ Workshop - Stap voor Stap koken op de Barbecue - www.BBQfriends.nlDeze unieke gekruide hamburger is gemaakt met mager rundergehakt van het Limousin rund.
Geserveerd op een ruig Italiaanse focaccia broodje voor de Italian Style.
Belegd met een topping van parmezaanse kaas. Bereid met een vers uitje, knoflook en kruiden van Jord Althuis.
Dat wordt smullen maar…

Italiaanse Hamburger Focaccia ingrediënten:

We gaan starten met het maken van de verse pesto voor een een lekkere Italiaanse tint.
Daarvoor hebben we namelijk een staafmixer met beker nodig.

 

Hoe maak je verse pesto?

  • 1 plantje basilicum, blaadjes plukken.
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr Parmezaanse kaas/oude kaas
  • 50 gram pijnboompitjes gekleurd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Nadat je zoveel mogelijk van de ingrediënten in de maatbeker hebt gestopt zet je de mixer aan.
Je mixed een aantal slagen zodoende kun je de rest toevoegen. Door een flinke scheut olijfolie toe te voegen zal het lekker smeuïge substantie worden. Verder bepaal je zelf hoe grof of fijn je de pesto maakt.

Hoe maak je de Pesto mayo?

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels mayo
  • 2 eetlepels kwark
  • Grote pesto zelf gemaakt

Bereidingswijze:

Meng alles lekker door elkaar en smeren maar.

Hoe maak je een lekkere Hamburger?

De hoofd ingrediënten:

  • 300 gram grove rundergehakt
  • 2 eetlepels bbq saus
  • 2 eetlepels bbq rub (jord athuis kruiden)
  • 1 sjalotje
  • 1 bol knoflook

Neem een ruime schaal en meng de ingrediënten door elkaar.
Wanneer je alles goed hebt gemend zal de hamburger bal glad moet zijn.
Echter zal het gehakt van je handen moeten vallen zonder dat het blijft hangen.
Zo ontstaat er een homogene massa die klef genoeg is.
Er ontstaat op dezelfde wijze een mooie Italiaanse hamburger..
Daarna vorm je met beide handen een ovaal Burger.

Italiaanse Hamburger

Bereidingswijze:

  • 1 Focaccia broodje
  • 1 Handje Rucola
  • 2 Plakken tomaat
  • 2 Stukken geroosterde paprika’s
  • 2 plakken Pochetta of 2 pakken spek

Smeer beide zijde van het focaccia broodje ruim in met pesto mayo.
Beleg het met 2 tomaten plakken met daar bovenop 2 stukken geroosterde paprika’s.
Gegarneerd met een handje rucola, lekker voor de smaak. Rucola geeft net die frisse, hartige tint.
Vervolgens beleg die met 2 plakken Pochetta en dan natuurlijk het belangrijkste, de Italiaanse hamburger er bovenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *