Skip to content
BBQfriends.nl
  • BBQfriends
    • BBQ nieuws
    • Vlog’s
      • Leuke reclame filmpje
      • Speenvarken op de BBQ
      • Bertha de koe
    • Foto’s
    • Handige Links
    • BBQ Kennisbank
      • Half varken verdelen
      • Half Rund verdelen
      • Iberico varkensvlees wat is dat?
  • Vlees Bestellen
  • BBQ recept
    • BBQ Workshop
      • Risotto met Kip van de BBQ
      • Italiaanse Hamburger Focaccia
      • Entrecote van de Barbecue
      • Cote de Boeuf BBQ Workshop
    • BBQ recept varkensvlees
      • Spareribs recept
        • Kant en klare spareribs of vers?
        • Coca cola Spareribs
        • Spareribs met zoete chilisaus
        • Spareribs met pompoenmarinade
        • Spareribs oven botermals!
        • Zoete Spareribs lekker sticky!
    • BBQ recept kip
    • BBQ recept rundvlees
    • BBQ er bijtjes
    • BBQ recept tapas
    • BBQ aardappelen
    • BBQ recept kalfsvlees
    • BBQ recept lamsvlees
    • BBQ recept vis
    • BBQ recept toetje
  • BBQ Shop
    • Vlees Bestellen
    • Bierbrouw pakket
    • BBQ Kado’s
    • BBQ kookboek
  • Kies je BBQ
    • Alle BBQ’s
    • Houtskoolbarbecues
      • Barbecook Houtskoolbarbecues
      • Boretti Houtskoolbarbecues
      • Weber Houtskoolbarbecues
    • Gasbarbecues
      • Boretti Gasbarbecues
      • Barbecook Gasbarbecues
      • Burnhard Gasbarbecues
      • Weber Gasbarbecues
    • Kamadobarbecues
      • Kamado Joe Kamadobarbecues
      • Big Green Egg Kamadobarbecues
      • The Bastard Kamadobarbecues
      • Grill Guru Kamadobarbecues
      • Kamado Grills
      • Patton Kamadobarbecues
    • Primo Grill Kamadobarbecues
    • Tafelbarbecues
    • Elektrische barbecues
  • BBQ accessoires
    • Aanmaaksystemen
      • Aanstekers
      • Houtskool
      • Aanmaakblokjes
      • Briketten
      • Lucifers
      • Brikettenstarters
      • Brandpasta
      • Lavastenen
    • Barbecue kookgerei
      • Barbecuespatels
      • Barbecuegerei-sets
      • Barbecuetangen
    • Bakplaten & Barbecuepannen
      • Barbecue pannen
      • Bakplaten
      • Klemroosters
    • Barbecuespiezen
    • Pizzascheppen
    • Barbecue thermometers
    • Kiphouders
    • Draaispitten
  • BBQ KADO IDEE
    • Bbq schort
    • BBQ accessoires
    • BadBoysBrand
    • Barbecue boeken
april 13, 2020 by BBQ friends

Entrecote van de BBQ

Entrecote van de BBQ
april 13, 2020 by BBQ friends

Gegrilde Entrecote van de BBQ

Een dikke vette Entrecote, i love it! De Entrecote is een populair stuk rundvlees met een randje vet. Het vlees komt van de rug van het rund die bedekt is met een dikke zeen laag. Het is een van de belangrijkste spieren in een koe of stier. Het is een echte werk spier. Als je de Entrecote dan ook proeft is hij eigenlijk altijd heerlijk zacht. Het mooie rode vlees heeft veel smaak en heeft dan ook een korte bereiding.
De Cote de Boeuf is een variatie van de Entrecote maar dan met bot.

Hot & Fast de Entrecote bakken

Het stuk vlees gesneden uit de dunne lende. De steak is een topper voor een bereiding op de BBQ. Werd een koe vroeger gekeurd, dan ging dat aan de hand van het voelen aan de dunnen lende. Was de dunne lende mooie stevig en vol dan werd het rund goedgekeurd  en werd hij verkocht op de markt. Vandaag hebben wij ook een mooie stevige entrecote van het Limousin Rund en die zeker de moeite waard.

Steak BBQ marinade

Vandaag bereiden we de Entrecote-steak met een rub van Jord Althuis. Hij heeft een toplijn met rubs speciaal voor rundvlees. De samenstelling geeft net dat extra tintje aan je vlees wat de bark ten goede komt. De bark is de karamelisering rondom het stuk vlees wat je bereid.
Zo blijft vlees zowel met hot & fast en slowcooking in beide vormen heerlijk sappig. De bark zorgt ervoor dat de vleessappen in het vlees blijven. Dat is top want het vlees heeft daardoor veel smaak en dat proef je.

Mega Entrecote aan een stuk bereiden BBQ

Het bereiden van b.v 1 kilo Entrecote aan een stuk op de BBQ is ook een prima oplossing voor een aantal mensen. Maak hierbij ook gebruik van een kernthermometer zoals een Grilleye en je stuurt aan op de juiste gaarheid van zo’n 50 á 52 graden. Vervolgens haal je de Entrecote aan een stuk van de Barbecue en wikkelt hem in aluminiumfolie en laat hem zo’n 10 minuten rusten.

Gaartijd Entrecote BBQ

Let op, hierbij gaat de garing van het product door naar zo’n 55 graden. De warmte blijft erin door het afsluiten van de entrecote. Na 10 minuten pak je het rustig uit en laat hem even uit wasemen. Dan snij je mooie plakken van de dunnen lende.

Malse dunnen lende low and slow

Een groot stuk vlees bereiden zoals een Entrecote aan het stuk van zo’n 4 kilo werkt op dezelfde manier. De bereiding van de dunne lende gaat dan indirect op de barbecue. Ik denk dat je toch een uurtje of 4 mag rekenen voor de bereiding. Verder is de temperatuur bij het low en slow bereiden van de entrecote het belangrijkste. Ga te werk met een temperatuur van zo’n 120°C. Een stuk van 4 kg vlees met een kerntemperatuur van ongeveer 50°C geeft je richttijd van ongeveer 4 uur.

 

Previous articleItaliaanse Hamburger FocacciaHamburger Italian Style - Italiaanse Hamburger Focaccia - BBQ Workshop - Stap voor Stap koken op de Barbecue - www.BBQfriends.nlNext article Risotto met Kip van de BBQRisotto met Kip van de BBQ - www.BBQFriends.nl
BBQ friends(https://www.bbqfriends.nl)
Als vrienden genieten wij regelmatig van super gezellige BBQ feestjes en delen daarbij graag onze geheime Barbecue recepten met jou.

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vlees v /d boer!

Complete BBQ voor Thuis

Starterspakket

Copyright © 2022 BBQfriends beleef het buitenleven!. Alle rechten voorbehouden.
We gebruiken cookies op onze website om je een geweldige ervaring te bieden en persoonlijke advertenties te tonen doordat we jou voorkeuren en herhaalde bezoeken onthouden.
Door op "Ik ga akkoord" te klikken, stem je in met het gebruik van ALLE cookies.
Je kunt ook naar "Cookie-instellingen" gaan om een ​​gecontroleerde toestemming te geven en ons privacybeleid te lezen.
Cookie instellingenIk ga akkoord
Manage consent

Privacy Overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Hiervan worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor de werking van de basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar als u zich afmeldt voor sommige van deze cookies, kan dit uw browse-ervaring beïnvloeden.
Functioneel
Functionele cookies helpen bij het uitvoeren van bepaalde functionaliteiten, zoals het delen van de inhoud van de website op sociale mediaplatforms, het verzamelen van feedback en andere functies van derden.
Prestatie
Prestatiecookies worden gebruikt om de belangrijkste prestatie-indexen van de website te begrijpen en te analyseren, wat helpt bij het leveren van een betere gebruikerservaring voor de bezoekers.
Analytics
Analytische cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe bezoekers omgaan met de website. Deze cookies helpen bij het verstrekken van informatie over het aantal bezoekers, het bouncepercentage, de verkeersbron, enz.
Advertenties
Advertentiecookies worden gebruikt om bezoekers te voorzien van relevante advertenties en marketingcampagnes. Deze cookies volgen bezoekers op verschillende websites en verzamelen informatie om aangepaste advertenties te bieden. Uw persoonlijke gegevens/cookies kunnen worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties op de eerste laag van de toestemmingsverklaring.
Andere
Andere niet-gecategoriseerde cookies zijn cookies die worden geanalyseerd en die nog niet in een categorie zijn ingedeeld.
Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze cookies zorgen anoniem voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN