Onweerstaanbare BBQfriends recepten
Er gaat niets boven een Bavette recept BBQ om de familie bij elkaar te brengen voor een heerlijke maaltijd! Van bavette grillen met chimichurri tot langzaam garen in de oven, er zijn genoeg manieren om van dit smaakvolle stuk rundvlees te genieten. Voor wie het niet weet: bavette is een soort biefstuk die afkomstig is van de lende en de flank van de koe. Het heeft een geweldige smaak en textuur, waardoor het perfect is om te barbecueën! Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijke maar smakelijke manier om een zomerbijeenkomst te organiseren of gewoon iets eenvoudigs maar vol smaak op je bord wilt hebben, zoek dan niet verder dan bavette recepten.
De basis voor een onweerstaanbare Bavette recept BBQ
We beginnen met de basis. Bij het grillen van bavette wil je ervoor zorgen dat je hittebron heet en direct is. Je kunt voor dit recept een houtskool- of gasgrill gebruiken. Als je een houtskoolgrill gebruikt, vul dan met ongeveer 10-15 briketten aan elke kant van het rooster, en wacht tot ze wit worden voordat je je biefstuk toevoegt. Verwarm je gasgrill voor door alle branders aan te zetten tot ze hun hoogste temperatuurstand bereiken.
Masseren van je vlees met kruiden en olie
Zodra de warmtebron is voorbereid, kruid je je bavette royaal met zout en peper aan beide kanten. Leg hem dan op het verwarmde oppervlak van je grill en raak hem niet aan – we willen niets van die heerlijke houtskool smaak te laten verdwijnen! Laat de biefstuk 3-4 minuten per kant garen (afhankelijk van hoe dik de biefstuk is). Als hij gaar is, haal hem dan van de grill en laat hem rusten op een snijplank.
Het geheim van een mals stuk rundvlees is RUST!
Nu je bavette even rust, is het tijd om wat heerlijke smaakmakers te maken voor dit stuk rundvlees. Probeer voor iets eenvoudigs maar toch smaakvols chimichurri over beide kanten van je biefstuk te strijken voor het opdienen. Deze Argentijnse saus bevat olijfolie, knoflook, verse peterselie, oregano en rode pepervlokken – allemaal samengevoegd tot een pittige toevoeging aan je bavette BBQ.
Bavette recepten uit de oven
Een andere manier om van bavette recepten te genieten is in de oven. Dit is een geweldige manier om extra malse en sappige biefstuk te krijgen, vooral als je dikkere stukken bavette hebt. Begin met het voorverwarmen van je oven op 350 graden Fahrenheit. Wrijf dan beide kanten van de biefstuk in met een mengsel van olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder. Leg de biefstukken op een bakplaat bekleed met perkamentpapier of aluminiumfolie en bak ze 15-20 minuten (voor medium-rare). Laat de biefstukken ongeveer 10 minuten rusten voor het opdienen.
Rode wijnsaus voor rundvlees
Als je op zoek bent naar iets uitgebreider maar nog steeds heerlijk, is hier een ander recept dat je kunt proberen – gestoofde bavette in rode wijnsaus! Begin met het kruiden van de biefstuk met zout en peper aan beide kanten. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe de biefstuk in de pan. Schroei elke kant van de biefstuk ongeveer 2 minuten per kant dicht, haal hem dan uit de pan en zet hem opzij.
Rode wijnsaus recept
Voeg voor de rode wijnsaus 1 kopje droge rode wijn toe aan dezelfde pan en breng het geheel aan de kook. Voeg 1 eetlepel boter, 1/4 kopje gehakte sjalotten, 3 teentjes gehakte knoflook, 1/2 theelepel tijmblaadjes en 1 laurierblaadje toe. Laat sudderen tot de vloeistof tot de helft is gereduceerd. Doe dan de bavette biefstukken terug in de pan en kook ze op laag vuur ongeveer 10 minuten of tot de gewenste gaarheid is bereikt. Serveer met aardappelpuree of je favoriete bijgerechten!
Bestel je favoriete runder Bavette bij de vlees specialist