Hoe bereid je een bavette op de BBQ?
Wist jij dat?
De runder Bavette is afkomstig van het rund.
Het populaire stuk rundvlees wordt ook wel vanglap of flanklap genoemd.
Bakken op de BBQ op de “Hot en Fast methode”
Bavette ligt in de buik van de koe en is zwaar werkvlees.
Runder Bavette barbecue recept
Het rundvlees is heel grof van structuur en is lang van draad, maar heeft erg veel smaak.
Bakken als een echte biefstuk steak, insmeren met olijfolie en garneren met grof zeezout en peper uit de molen.
Bereiden op hoog vuur afhankelijk van de dikte van het vlees.
Tip! Rol de bavette in alufolie en laat het 10 minuten rusten voordat je hem gaat aansnijden.
Bij het aansnijden is het erg belangrijk dat je kort op de draad van het vlees snijdt anders is de steak niet te eten.
Bavette, komt van de flank van de koe en wordt dan ook wel flank steak genoemd.
Het is echt een stuk bourgondische vlees!
Grof van structuur, vol van smaak en waar een echte bbq lover z’n hart sneller van gaat slaan.
Maar hoe bereid je zo’n stuk bavette op de bbq?
We hebben veel meer lekkere bbq recepten voor je.
Erg Lekker in de zomer én in de winter, want een winter bbq kan natuurlijk ook.
Bavette op de bbq en grillen maar.
Wat komt de Bavette eigelijk vandaan?
Bekijk deze masterclass door Gerjan Kiers

Runder Bavette bestellen