Dutch oven kopen

De voordelen van deze dutch oven

Dutch oven kopen is een mooie stevige gietijzeren pot. Het is zeer geschikt voor het maken van heerlijke stoofschotels tijdens het grillen. De inhoud van deze pan is 3,8 liter. Met behulp van de verdeel-en-heers accessoire ring hang je de pot eenvoudig aan hete kolen of plaats je de pot direct op het rooster of in de kolen. Met een Dutch Oven kun je alles klaarmaken. Van paprika’s tot pizza’s en stoofschotels. Je kunt er mee bakken, braden, stoven, braden en grillen. Beiden gebruiken dezelfde pot.

Beste dutch oven kopen

Onderhoud van de Dutch oven:

De gietijzeren pan moet voor het eerste gebruik worden gekruid. De kruiden gaat als volgt: Was de afwas met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in een oven of grill (160-200 graden) en verwarm het minimaal dertig minuten in een Dutch oven. Veeg de vaat daarna schoon met een doek of keukenpapier.

Bestrijk de gietijzeren pan vervolgens met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en gebruik een doek of keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. Zet de pan terug in de oven of grill en verwarm gedurende een uur. Laat het daarna afkoelen en verwijder overtollig vet. Vet de pan opnieuw in nadat de plaat is afgekoeld. Verwarm nog een uur in de oven of gril. Nu is de Dutch Oven klaar voor gebruik.

Koop hieronder je complete Dutch oven kopen set

Geschiedenis Dutch Oven

De afgelopen 200 jaar worden Dutch ovens vooral in de Verenigde Staten gebruikt, maar de naam verraadt Nederlandse connecties. De naam is ontleend aan de Engelsman Abraham Darby, die omstreeks 1700 in Nederland zag hoe je met gietijzer in een zandvorm een ​​pan kon maken. Toen hij deze pannen ook in het Verenigd Koninkrijk begon te maken, stond de naam Dutch Oven goed in het geheugen.

Toen de Verenigde Staten werden gekoloniseerd, waren mensen dankbaar om Nederlandse ovens te gebruiken omdat ze zo veelzijdig konden koken. Hoewel Dutch ovens in Nederland en andere delen van Europa bijna niet meer worden gebruikt, is de pan nog steeds erg populair onder Amerikaanse cowboys en jagers. Door de komst van goedkopere en lichtere opties hebben Dutch ovens tegenwoordig geen erg goede functies meer. Tegenwoordig worden zowel in de Verenigde Staten als in Nederland wedstrijden voor het koken met Dutch Ovens gehouden.
Bron: https://bbq-helden.nl/dutch-oven/

Dutch oven recepten

In de dutch oven maak je de lekkerste stoofpotjes. We hebben wat handige recepten gevonden die het wel heel verleidelijk maken om een dutch oven aan te schaffen.

Stoofvlees uit de Dutch Oven

De winter vraagt om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier.

Hollands Ovenbrood

Stoofvlees is een van de meest populaire recepten. Daarom moet je het zeker een keer gaan maken. Best te combineren met zelfgebakken brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *