Koksmessen #Top10

Wat is het beste koksmes 2021?

Om het je wat makkelijker te maken hebben we een Top 10 koksmessen gemaakt. Het zijn 10 verschillende messen met hun eigen kwaliteiten. Het zijn allemaal professionele koksmessen die je in je eigen keuken kan gebruiken, sommige zijn van Duitse hoogwaardige kwaliteit.

Wat is een koksmes?

Het koksmes is een van de belangrijkste gereedschappen in een professionele keuken.
Een koksmes heeft een specifieke vorm en kan worden verbeterd om bepaalde taken het beste uit te voeren.
Hij kan voor de meeste snijtaken in de keuken gebruikt worden, maar is niet geschikt voor fijn schilwerk

Wat moet je weten over een koksmes?

Het koksmes

Heb je hem nodig?

Dit keukenmes is onmisbaar in elke keuken.
Het koksmes is een mes voor algemeen gebruik dat voor bijna alles kan worden gebruikt.

Wat is een santokumes?

Je hebt twee modellen: Europees koksmes en Japans koksmes (een santoku).
Het mes van een Europese chef eindigt op een punt, en de driekleurengroep vormt daar een hoek.
Eindelijk heb je een Chinees koksmes met een breed lemmet: het is handig om grote kolen te snijden of gember te kloppen.

Wat kan een koksmes?

Een koksmes kan bijna alles snijden, maar wordt vooral gebruikt om groenten en fruit te verwerken. Maar je kunt er ook vlees en kruiden mee snijden en in sommige gevallen zelfs noten (probeer dit nooit met een Japans koksmes).

Koksmes kopen tips

Als je graag begint met een Europees koksmes, kan je kiezen tussen de merken Wüsthof (Duits, de beste prijs-kwaliteit), Sabatier (Frans), Herder (hetzelfde merk dat de beroemde aardappelmesjes ontwikkelde), 3 Claveles (budgetvriendelijk) en Victorinox (Zwitsers).
Voor Japanse koksmessen kun je het beste kiezen voor Kai, Global en Mujun.

Allround Koksmes

Bij het bereiden van heerlijke gerechten is een koksmes onmisbaar. Of het nu gaat om het snijden van een goed stuk vlees, dun gesneden of gehakte verse groenten en kruiden, of gemalen specerijen. Het koksmes is een echte “allrounder” en misschien wel het belangrijkste mes in de keuken. Of je nu een professionele kok bent of een amateur kok.

High-carbon staal

Een goed koksmes moet de tand des tijds doorstaan. KitchenBrothers koksmessen zijn gemaakt van koolstofstaal met een hoog koolstofgehalte (0,6% -0,75%). De hardheid van dit gereedschap is 58-60 HRC, wat een van de sterkste gereedschappen in zijn klasse is! Daarnaast wordt 16% tot 18% chroom aan het staal toegevoegd waardoor het mes roestvast en vlekvrij is.

Japanse stijl

Het KitchenBrothers grote keukenmes is 20 cm lang, in Japanse stijl (scherpe hoek), gemaakt van ultrafijn geslepen koolstofstaal. Het ontwerp zorgt voor een passend balanspunt en door de gewichtsverdelingsmethode kun je het mes optimaal gebruiken! Het ergonomische Pakka houten handvat is met de hand gesneden en afgewerkt, en ligt prettig in de hand.

Welk mes kies jij?

Top 10 koksmessen

Kitchen Brothers Professioneel RVS Koksmes 20 CM

Universeel Japans Keukenmes
Vleesmes
Chef Mes met Japanse Slijphoek
Hout Handvat
Staal/RVS
Vaatwasser bestendig
Inclusief Luxe Opbergdoos

Bij het bereiden van heerlijke gerechten is een goed koksmes essentieel.
Kies daarom voor een scherp KitchenBrothers koksmes met een lemmet van 20 cm.

Het mes is gemaakt van koolstofstaal met een hardheid van 58-60 HR.
Het handvat is gemaakt van pakkahout, wat comfortabel en ergonomisch is. Kortom, het ideale “allround” mes!

Promida Professioneel Koksmes 20cm – RVS Japans Keukenmes – Chef Mes Stainless Steel – Hout Handvat

Voor iedere keukenprins is een professioneel koksmes onmisbaar in de keuken. Natuurlijk heb je een scherp koksmes nodig om de ingrediënten moeiteloos door te snijden. Door gebruik te maken van Promida’s professionele koksmes in Damascus-stijl, krijgt u de hoogste kwaliteit carbon handgreep (58-60 HRC) tegen een betaalbare prijs. Het maakt gebruik van een ergonomische handgreep van Japans pakkahout, dat zeer geschikt is om in de hand te houden. Het allround koksmes voor iedereen!

Damascus Mes – Professioneel – Koksmes – Hakmes – Damascus staal – Chef – Vlijmscherp – Damascus bijl – Keuken – Damast staal – Koken – Japans staal – Koksmes 31 cm – Damascus – Snijmes – Cadeau Tip

Dit super DAMASCUS stalen fornuis is echt een aanwinst voor iedere keuken! Voor de chef, voor de amateurkok! Degenen die vaak tijd in de keuken doorbrengen en veel dingen snijden, hebben er soms last van. Messen die snel bot worden en dun gesneden voedsel blijven altijd aan het lemmet van het mes plakken. Met dit scherpe lemmet is dit verleden tijd!

Dit Damascus-mes is grotendeels met de hand gemaakt en op traditionele Japanse wijze gesmeed, waardoor een prachtig en uniek ontwerp op het mes ontstaat. Het mes is gemaakt van het beste Japanse staal Op een harde VG 10 stalen kern zijn 33 lagen aan elke kant van het mes gesmeed tot Damaststaal. De lengte van het gehele mes is 31 cm en de breedte is 5 cm Het lemmet is 18 cm en het gewicht is 233 gram. Het handvat is gemaakt van extreem hard mooi rozenhout en heeft een karakteristieke bruine kleur. We raden je aan om het mes langdurig met de hand af te wassen om het houten handvat te beschermen.

Hobo Damascus Mes – Japans Mes – Vlijmscherp – 20cm Koksmes – Japans Damastmes – Professioneel – Keukenmes – Damast Mes

Altijd al een mooi en kwalitatief koksmes willen kopen voor in de keuken? Koop dan het Hobo Damascus-mes, oorspronkelijk ontworpen voor Japanse chef-koks, met een lemmet van 67 lagen hoogwaardig brokaat roestvrij staal!

Global G2 Koksmes – 20 cm

Wereldwijd koksmes met een lemmetlengte van 20 cm. De wereld is het meest succesvolle merk in Japan. De perfecte vormgeving en het juiste materiaalgebruik zorgen voor een mooie lijn. Er is zorgvuldig nagedacht over de eisen die aan het mes worden gesteld. Op deze manier zijn alle Global-tools perfect uitgebalanceerd. Dit kan worden bereikt door de roestvrijstalen handgreep uit te hollen en deze te vullen met een geschikte hoeveelheid zand. Daarna worden de handgreep en het lemmet naadloos aan elkaar gelast. De deuken in het handvat zorgen voor een goede grip, zelfs met natte handen. Het lemmet is gemaakt van een speciaal door Global ontwikkeld staal, namelijk CROMOVA 18 staal.

Welk koksmes kies jij?

Japanse mes “yashi” Japanse Stijl – Super Scherp – Hooge Kwaliteit

Word gemakkelijk en gelukkig een sterrenchef in je eigen keuken!
Volgens veel chef-koks is het mes het belangrijkste gereedschap in de keuken, is dat hetzelfde in jouw keuken? Of sneed je al jaren met hetzelfde mes?

Deze Japanse koksmessen tillen je kookervaring naar een nieuw niveau en het snel snijden van deze messen is een eitje. Door hun elegante design bieden ze een unieke stijl die past in elke keuken.

Laguiole Style de Vie Koksmes Luxury Line – in giftbox – Olijfhout

Met het Laguiole Style de Vie koksmes van Luxury Line snijd je gemakkelijk vlees, vis en groenten. Het koksmes heeft een roestvrijstalen lemmet van 20 cm en een dikte van 2,5 mm. Het handvat is 14 cm lang en gemaakt van olijfhout. Dit mes zit in een luxe geschenkverpakking en kan niet in de vaatwasser. Ook kunt u andere keukenmessen bekijken uit de Luxury Line van Laguiole Style de Vie.

Shinrai Japan™ – Forged Japans Knife Type 1

Prachtig en uniek Arai Japans zwaard. Als je een sterrenchef bent, is het echt goed voor je Koken is een nachtmerrie, want tijdens het snijden blijft alles aan je mes plakken. Snijden met een bot mes maakt de situatie alleen maar erger. Het gebruik van Shinrai Japan-messen behoort tot het verleden. De messen van Arai, Japan zijn uniek omdat de meeste handgemaakt zijn. Gesmeed uit twee lagen Japans staal, gedrukt op de koolstoflaag. Dit is een oude technologie gebaseerd op Japan.

Damascus Mes – Koksmes – Professioneel – Keuken mes – Hakmes – 30cm – Hakbijl – Damascus staal – Chef – Vlijmscherp – Damascus bijl – Damast staal – Mes – Japans staal – Cadeau Tip

Dit mooie scherpe DAMASCUS stalen kookgerei is echt een aanwinst voor iedere keuken! Voor de chef, voor de amateurkok! Wie vaak tijd in de keuken doorbrengt en veel dingen snijdt, heeft er soms last van. Messen die snel bot worden en dun gesneden etenswaren blijven altijd aan het lemmet van het mes plakken. Met dit scherpe Damascus-mes behoort dit tot het verleden!

koksmessen- ultra sharp – japans koksmes – chefkok – damast staal – 21cm -31,5cm- damascus mes – mes – messen

Met zo’n exquise design en mooie houten handgreep, zul je geen scherper mes vinden dan dit mes, dat een echte schat is voor elke keuken! Voor chefs en amateurkoks! Wie vaak tijd in de keuken doorbrengt en veel dingen snijdt, heeft er soms last van. Messen die snel bot worden en dun gesneden etenswaren blijven altijd aan het lemmet van het mes plakken. Met dit scherpe Damascus-mes behoort dit tot het verleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *