Pizza op de bbq

Een pizza bakken op de barbecue is zeker een aanrader!

Wat heb je nodig:

  • Een barbecue die je kunt afsluiten
  • Een pizzasteen
  • 2 kleine stenen voor de verhoging
  • 1 steen of bakplaat boven de stenen
  • evt een blusdeken

 

Welke barbecue gebruik jij?

Ik gebruik hier gas barbecue met open rooster. op het rooster leg je de pizzasteen, daarnaast twee opstaande stenen. Hoog genoeg om een pizza eronder te schuiven. Bovenop gebruik ik een bakplaat, maar een grote steen is ook prima. Het principe is een klein afgesloten ruimte te creëren die een hoge temperatuur kan verdragen rond de 250 graden. Ik gebruik nog en blus deken in de winter om de temperatuur te bereiken. Een temperatuur rond de 250 graden is prima voor het bakken van een pizza op de bbq.

Bak je bodem eerst een 2 minuten, net genoeg dat hij gaat bubbelen. Je krijgt dan een iets knapperige bodem, dan als je hem direct erop legt met een topping. Als topping namelijk iets te nat mocht zijn dan is het minderstuk soppig en niet lekker knapperig.
Smeer dan je bodem in met tomatensaus. Nu kun je erop leggen wat je lekker vindt. Let op, doe dit vooral niet te dik.

De linker pizza heeft gekruid gehakt met paprika en ui. Dat heb ik even voorgebakken om te zorgen dat het gehakt zeker gaar is. Tip! laat je gehakt even uitlekken, anders is je pizza wel aan de vette kant. Boven op het gehakt heb ik plakjes ontbijtspek, mozzarella gelegd en besmeerd met pesto voor een lekkere Italiaanse smaakbeleving.

De rechte pizza, daarbij heb ik de bodem besmeerd met knoflooksaus. als topping gebruik ik kebab met wat paprika en ui.
Een extra frisse topping van rucola geeft net een tintje beleving meer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *