BBQ op de camping

Hoe het begon…
Met de gedachte even lekker weg in eigen land. Niet te ver van huis, maar wel ver genoeg om toch elk weekend het vakantie gevoel te hebben. Je staat daar met verschillende vakantiegangers en allemaal met een verhaal. Na een paar biertjes leer je elkaar al snel kennen. Dan komen de verhalen over lekker eten, wie staat daar niet voor open. Als echte bourgondiër heb je zo je eigen ervaring opgedaan en deel je smakelijk samen. Als snel ging het verhaal van een heel varken over tafel en dat klonk overtuigend genoeg om de diverse stellen het water in de mond te doen lopen.

Samen een barbecue bouwen
Het idee was geboren, een varken op een vuur braden klonk iedereen goed in de oren. Met een bouwvakker, een handige staalspecialist en een kok kon het niet meer stuk. Na een paar weken flink evalueren in het weekend onder het genot van een gele rakker waren de materialen verzameld. In het weekend van hemelvaartsdag moest het dan gebeuren.

BBQ op de camping
De benodigdheden waren een oliedrum, steigerbuizen als frame, voor een bakplaat een ijzeren beton vlechtwerk en voldoende hout voor een mooi vuurtje. De dag ervoor het speenvarken bij de slager opgehaald. Die avond volgespoten met diverse marinades voor mooie smaak belevingen. Na een nachtje was de marinade goed ingetrokken en kon het speenvarken de bbq op. Na een uurtje of 4 was het tijd voor inspectie met een mooi resultaat. Smullen maar….

Pizza op de bbq
Tip! ook pizza’s gaan goed op een open barbecue. Zorg dat je een redelijk gesloten bbq hebt met een pizza steen erop.
Bakken maar die pizza’s, een echte topper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *