Wat is Cabanossi?
Cabanossi is een droge worst die lijkt op milde salami, gemaakt van varkens– en rundvlees. Hij is licht gekruid, gerookt en traditioneel lang (30 cm) en dun (2 cm doorsnede). Er zijn enkele variaties van cabanossi, zoals versies met kip of eend. U kunt ook kalkoenvariaties van dit gerecht vinden bij kashroet supermarkten en delicatessenwinkels.
Cabanossiworstjes worden meestal gegeten als voorgerecht of snack, in stukjes of kleine partjes gesneden. Het kan koud worden geserveerd met blokjes kaas en crackers, of warm als topping op een pizza.
Cabanossi oorsprong
Deze droge worst, afkomstig uit Polen, is gekruid met paprika, knoflook en paprikapoeder om hem een hete smaak te geven. Het varkensvlees dat in dit recept wordt gebruikt is grover gemalen dan rundvlees en niet zo vet. De worsten worden gewoonlijk in een natuurlijke varkens- of runderdarm gestopt voordat ze worden gedroogd en gebroeid bij 80°C. Voor een optimale kleur worden de worsten vaak gerookt voordat ze worden gegeten.