Technische woordenlijst over worsten!
In deze begrippenlijst worst vindt je de meest voorkomende woorden en begrippen over ambachtelijke worsten en slagers producten. Zo lees je meer over de begrippen en krijg je uitleg.
A
B
Bloedworst
Bakbloedworst
Boterhamworst
Boudin blanc de Rethel
Braadworst
Borrelpakket
Borrelplank
Biltong
C
Cabanossi
Cervelaatworst
Cervelaat
Chorizo worst
Currywurst
Chả
Chipolata
Coppa Corsica
D
De Man van de Knakworst
Dendermondse paardenworsten
Drentse kosterworst
Droge worst
Droge ham
E
F
Figuurworst
Finocchiona
Frikandel
Fuet
Fuet worst
Franse worst
Franse delicatessen
G
Gelderse gekookte worst
Gentse paardenlookworst
Grillworst
Groninger metworst
H
I
Kabanos
Knakworst
Kolbász
Kulen
J
K
L
Laap tseung
Leverworst
Lokerse paardenworst
Lukanka
M
N
O
P
Q
R
Rotterdammer worst
Rookworst
Runderworst
Rundersalami
S
Salami
Saucijs
Saucisse de Morteau
Spaanse worst
Sucuk
T
Terrine
Theeworst
Tongenworst
U
V
W
White pudding
Wild worst
Witte pens
Worst
X
Y
Z
Zoeltje
Begrippenlijst over worst
Leer eerst de basis van het maken van verse worsten, droge worst en vleeswaren. Om worsten te kunnen maken, heb je een rookoven of grill nodig en moet je bekend raken met verschillende methoden, zoals directe en indirecte warmte. Je moet ook meer weten over marinades en rubs, zoals knoflook, ui en kruiden, om de smaak te verbeteren. Elk type heeft een unieke smaak en kan worden gekookt in verschillende manieren. Lees meer over hoe je het beste worst kunt maken in onze FAO kennisbank.