Coca cola Spareribs

Spareribs met cola cola recept

Spareribs in een coca cola marinadeSpareribs bereiden kan op heel veel manieren, het is een van de populairste vleessoorten die wereldwijd wordt gegeten. Het is een relatief makkelijk manier van vlees bereiden voor de barbecue of grill.
Maar heb je wel eens spareribs gemaakt met een coca cola marinade?
De suikers en het koolzuur zorgen voor een enorme boost in de marinade.
De heerlijke zoete smaak en de pittige tint van de tabasco zorgen voor een mooie balans in de smaak en geven de spareribs een enorme bite.

Ingrediënten Spareribs met Cola Cola

  • 1500 gr spareribs
  • 0.5-1 liter fles coca-cola
  • 250 ml heinz tomatenketchup
  • 250 ml ketjap (de dikke variatie)
  • 1 eetlepel basterd suiker
  • 1 theelepel tabasco/sambal
  • 1 theelepel cayenne peper
  • zout (naar eigen smaak)
  • 1 eetlepel citroensap

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een grote pan en roer het geheel totdat alles goed door elkaar is vermengt.
Leg nu de cola cola spareribs in de grote pan en zorg dat de spareribs net onder komen staan.
Doe dit minimaal 24 van te voren zodat de smaken zich goed kunnen vermengen met elkaar.
Een aantal dagen langer mag ook, er ontstaat dan ook een reactie in de marinade dat ervoor zorgt dat de spareribs malser worden 🙂
Breng nu de cola cola marinade rustig aan de kook en kook het gedurende 1,5 uur met een niet te hoog vuur.
Haal de spareribs uit de pan en leg zin een bakje of schaal.
De overgebleven  marinade ga je nu inkoken totdat er geen vocht meer in zit en dat je alleen nog een siroop/smurrie over heb.
Giet dit geheel nu over de spareribs in het bakje of schaaltje en laat het afkoelen.
De marinade zal nu nog meer indikken en zich meer om het vlees gaan hechten zodat het in het vlees trekt.

Zodra het is afgekoeld zet je alles afgedekt in de koelkast en ga je ze pas de volgende dag afgrillen op de barbecue. 

Verwarm de barbecue en plaats de ribben indirect dus naar het vuur op een bbq.
Voordat je de spareribs op het rooster ligt zorg dan dat niet alle marinade eraf loopt, dat is zonde.
We smeren de marinade regelmatig over de spareribs tijdens het bakken op de barbecue.
Laat ze ongeveer een uur op de bbq roosteren totdat ze lekker bruin zijn, zodra ze ervan af komen strooi je nog wat van je favoriete bbq kruiden er overheen, dit zorgt weer voor een mooie bite.
Serveer met wat je wilt, bijvoorbeeld stokbrood of salade, hele dikke oma frieten en met zelfgemaakte mayo is natuurlijk ook top.

,,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.