Smokey Tomahawk (reverse sear) met avocado mayo en jamon crumble
Een Smokey Tomahawk (reverse sear) is een overheerlijke combinatie van rundvlees, avocado mayo en jamon crumble. De Smokey Tomahawk is een pittige versie van de reverse sear. We laten het vlees eerst langzaam roken en daarna snel grillen. Dit zorgt ervoor dat het vlees mooi rosé wordt in het midden en niet droog of taai is.
Bereidingswijze Smokey Tomahawk Jamon Crumble:
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd het ciabatta in kleine blokjes. Doe de blokjes brood in een kom en voeg olijfolie toe totdat het brood goed bedekt is. Bak het brood in de oven totdat het goudbruin is, ongeveer 15 minuten. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg toe aan het brood. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout, peper en limoen sap.
Bereiding: Smokey Tomahawk (reverse sear) met avocado mayo en jamon crumble bereiden is heel simpel. We beginnen met het vlees te rubben met een Smokey Tomahawk marinade. Vervolgens laten we het vlees minimaal twee uur marineren, zodat het vlees mooi gaar wordt.
Daarna haal je het vlees uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen. Je verwarmt de Smokey Tomahawk op de BBQ en grill je het vlees indirect tot een kerntemperatuur van 54 graden Celsius.
Als het vlees 54 graden is, haal je het dan van de Smokey Tomahawk en leg je het direct op de rookplaat of grillpan. Grill/smoke het vlees nog ongeveer twee minuten per side, zodat het mooi gebruind en gaar wordt.
Je Smokey Tomahawk is nu klaar om te serveren! Snijd het vlees in plakken en serveer het Smokey Tomahawk met de avocado mayo, jamon crumble, gebakken aardappeltjes en salade. Geniet ervan!
De Smokey Tomahawk is echt een aanrader!
De avocado mayo en jamon crumble zorgen voor een heerlijke crunch en de Smokey Tomahawk is echt mals. We serveren de Smokey Tomahawk met gebakken aardappeltjes, salade en een lekker glas wijn.
Ingrediënten:
– Smokey Tomahawk
– avocado mayo
– jamon crumble
– gebakken aardappeltjes
– salade
Bereidingswijze: Smokey Tomahawk (reverse sear)
Een Smokey Tomahawk is makkelijk te bereiden. We gebruiken een Smokey Tomahawk Rub om het vlees in te smeren en we laten het vlees minimaal 30 minuten marineren.
Voor de avocado mayo:
-Avocado’s
-Mayonaise
-Jalapeño peppers
-Limoen sap
Bereidingswijze avocado mayo:
Meng alle ingrediënten voor de avocado mayo door elkaar en breng op smaak met zout, peper en limoen sap. Laat de mayonaise minimaal 30 minuten marineren.
Voor de jamon crumble:
-Jamon Serrano ham
-Ciabatta brood
-Olijfolie
Misschien vindt je deze producten ook interessant
Bio Grasgevoerd Koe Pakket
Bio Grasgevoerde Gasconne
Chianina Braadstuk
€61,62
Dry Aged Rib Eye Steak
€25,49
Ierse Bife de Tira – Runder entrecote
€84,95
Koe Pakket deluxe
Koe vleespakket
Rib Eye Around the World
€12,32
Uruguayaans Grain-Fed Rib Eye Steak
€19,59
Uruguayaans Grain-Fed Rib Eye stuk
€85,99
USA Grain-Fed Rib Eye Steak
€34,19
Wagyu Entrecote
€61,95