BBQ Friends in actie met een heerlijke Picanha van de Barbecue
Het was weer een mooie dag om de BBQ aan te steken. Een mooie dag vroeg in het voorjaar. Op 19 februari hadden we het idee om weer een gezellige middag even de kolen op het vuur te gooien. Van Bertha de koe hadden we nog wat vlees liggen en we vonden het wel tijd om die eens lekker te gaan bereiden. We hadden o.a. een supermalse runder Picanha ook wel staartstuk genoemd.
Picanha op de Homemade Barbecue
De homemade BBQ op kolen werkte perfect. De Picanha heeft er zo’n uurtje indirect opgelegd tot een kern van 55 graden. Daarna eraf gehaald en nog een 10 minuten in alufolie laten rusten.
Bekijk het filmpje en zie het resultaat van de BBQ friends Pichana.
Low en Slow Picanha
We hebben voor deze techniek gekozen omdat al eerder een workshop bij Jord Althuizen #Smokeygoodness hadden gevolgd.
Daar liet hij twee soorten bereiding zien de low en slow en de fast en hot methode om de Picanha te bereiden.
Met de Low en Slow methode gaar je de Picanha indirect op de rooster. De rook zorgt voor een mooie BARK en het vlees krijgt dan ook de juiste garing en behoud al zijn vleessappen.
We hebben er heerlijk van gegeten.
Succes met het bereiden van jou Picanha.
Bestel ook eens een Picanha