Risotto met Kip van de BBQ, met een Italiaanse twist we noemen het “PolloRollo”!
Risotto met Kip
We laten je dit keer kennis maken met iets heel lekkers! Ook jij kan dit maken.
Opgerolde kip gevuld met Pesto en rauwe ham. Met een sidedish van licht gerookte Peulen en Asperges van de BBQ.
Homemade Risotto met Kip en Pesto
Niet zomaar een risotto recept met kippendijen! De smaak is betoverend en de geur geweldig.
Je blijft ervan eten. We maken een huisgemaakte risotto met parmazaanse kaas bereid met een bouillon.
Kip met Pesto ingerold in rauwe ham
We nemen kippendijen, slaan ze plat, smeren de binnenzijde in met pesto en vullen het met zachte mozzarella. Vervolgens rollen we de kip op in rauwe ham. Dan op de kamado en met een kerntemperatuur van zo’n 70 graden is smullen, HEERLIJK!
Risotto met Kip
De naam van dit recept ‘risotto met kip’ zegt eigenlijk al genoeg ove de basis ingrediënten. Deze twee ingrediënten zijn de basis voor een simpel maar geweldig gerecht op de barbecue. Je kunt eindeloos variëren met smaken. De risotto en de kip zijn samen met de peulen en asperges een geweldig kleurenpalet op je bord.
Overgoten met balsamico azijn van 12 jaar oud, smelt op je tong bij elke hap.
Risotto met kip en peultjes
De risotto is eigenlijk niets anders dan een basis recept voor een mooie sidedish van peulen, asperges en cherrytomaat. Natuurlijk is de hoofdrolspeler van dit gerecht zijn de kippendijen met een randje vet. De structuur blijft mooi doordat deze is opgerold en wordt verbonden door de mozzarella en pesto. Zodoende komen alle smaken maximaal tot hun recht. Geniet ervan!
Laat even weten of jij net zo hebt genoten van de Risotto met Kip als wij.