Verrassend koken in een baksteen op de BBQ
De Römertopf kooksteen “Brick” staat voor een nieuwe manier om te genieten. In de “bakstenen” kunnen verschillende ingrediënten zoals vlees, vis, groenten maar ook krieltjes of kleine stukjes fruit die op een gezonde manier worden bereid. Gebruik deze kooksteen op de BBQ.
Kooksteen Brick Romertopf
Wat is een kooksteen?
De “Bricks” ofwel kookstenen zijn gemaakt van een speciale kleisoort, waardoor ze brandveilig zijn en bestand tegen wisselende hoge temperaturen. Vandaar dat je op deze manier de “stenen” kunt gebruiken in grills, magnetrons en ovens, maar ook te gebruiken op barbecues of zelfs in een kampvuur.
Low en Slow koken 2.0
Deze multifunctionele kooksteen is makkelijk in gebruik en voor iedereen inzetbaar als je lekker samen wilt genieten. Low en Slow koken met de “bricknic van Romertopf” in de buitenlucht.
Wie had dat gedacht om te gaan koken in een steen. De variaties die je kunt maken met de steen zijn eindeloos.
Lekker met vrienden je eigen kooksteen vullen met verschillende ingrediënten.
Vervolgens kun je die op diverse manieren verwarmen.
Buiten is de barbecue een uitkomst maar ook het opstapelen van de bricks in de vorm van een oven.
Tussen de stenen zet je dan een grote brander die zorgt voor warmte en een warm effect.
Samen buiten koken met een groep vrienden is geweldig.
Hoe werkt een Kooksteen 2.0?
Leg het deksel voor gebruik ongeveer 15 minuten in koud water. Hierdoor neemt het vocht op, dat tijdens het brandproces zal verdampen, waardoor de ingrediënten gaar worden. Bewaar de smaak, vitamines en voedingsstoffen zoveel mogelijk zonder vet te gebruiken. Dankzij de perfecte warmteverdeling kan de inhoud gelijkmatig gaar worden. De kooksteen, gemaakt door een bedrijf genaamd Optimus in samen werking en na gebruik, de Römertopf made in Germany kan in de vaatwasser.
Koken in een Romertopf kooksteen
Waarom zou je een kooksteen kopen?
- De Bricknic kooksteen is een modern vuurvaste steen die hol is om heerlijk eten in te bereiden.
- Het is simpel. Hak je favoriete ingrediënten in stukken en doe ze in de Romertopf kooksteen.
- Het is voedzaam. Low en slow koken door het gebruik van natuurlijke klei ovenschaal steen
- Het is lekker. Varieer onbeperkt met recepten combinaties.
- Het is duurzaam. Lokaal gemaakt in Duitsland van 100% Duitse natuurlijke klei.
- Het is veelzijdig. Je het gebruiken voor bakken, koken, stomen, grillen, braden en op de barbecue.
- Het is stapelbaar. Wees creatief met vrienden en Stapel de stenen op als een oven.
Koken met een groep vrienden
Gebruik de brick op de bbq in de oven of rond een vuur.
Het is een mooie manier om samen eten te bereiden, langzaam te laten garen en volop genieten.
Dit wordt echt een nieuwe trend om samen te koken.
Samen ingrediënten voorbereiden, recepten uitproberen en gezond proeven.
Natuurlijke kooksteen
Multifunctionele, gebruiksvriendelijke kook instrument. Snij je favoriete ingrediënten fijn, doe ze in stenen en plaats ze op een hittebron. Een heerlijke maaltijd kan in minder dan 30 minuten worden bereid. De steen is gemaakt van een natuurlijk klei, waarbij de smaken en vitamines behouden blijft.
Wat maakt het zo speciaal?
Als je het eenmaal geprobeerd hebt dan wordt je zeker fan.
- Het is simpel: Hak de ingrediënten, doe ze in de Brick en een heerlijk gerecht is klaar in minder dan 30 minuten.
Elke steen past op een maaltijd voor één. - Het is lekker: Meng en match je favoriete ingrediënten in overheerlijke combinaties.
- Het is gezond: voedingsstoffen, vitamines en smaken zitten vast tijdens het koken en omdat het gemaakt is van natuurlijke klei, is er geen interferentie van schadelijke materialen.
- Het heeft vele variaties: gebruik het voor bakken, koken, stomen of grillen. Op de BBQ, in een oven of een warmtebron (behalve inductie). In de keuken, buiten of op een feestje!
De steen is gemaakt van natuurlijke klei en alle voedingsstoffen en vitamines blijven behouden.
Belangrijk onderdeel: Leg de deksel van de steen ongeveer 15 minuten van te voren in het water.
Schoonmaken van de Brick
Voordat je de steen voor het eerst gebruikt, reinigt je deze met water en een mild reinigingsmiddel.
Je kan de kooksteen open of gesloten gebruiken voor koken, bakken, stomen, braden en barbecueën.
Zorg ervoor dat er altijd wat vloeistof in uw steen zit tijdens het koken.
Voeg indien nodig wat water toe. De bricks zijn gemakkelijk schoon te maken omdat ze vaatwasmachinebestendig zijn.
Geschiedenis van de Bricknic
Geïnspireerd door de eeuwenoude traditie van het stoken van stenen in Oost-Afrika.
Koken met de Bricknic zorg voor sociale interactie in een groep.
Het is een leuke, gezellige en een mooie oplossing om met veel mensen samen tegelijk lekker te eten.
Een kooksteen is goed voor een portie.
Stapel ze op als een soort van buitenoven rondom een vuur van bijvoorbeeld een gasbrander.
Zo is het ook mogelijke een open vuur onder en tussen de stenen te plaatsen.
Met een behoudend vuurtje zijn de porties vrij snel klaar.
De warmte komt in de steen terecht, de klei is een een prima warmtegeleider.
Zo garen je producten in de steen low en slow in zo’n 20 tot 25 minuten gaar.
Als je klaar bent, haal je de stenen weg, verdeel de bakken en smullen maar!
Romertopf bricknic kopen
Wat zeggen klanten op Bol.com
Geweldige Brick
- handig in gebruik
- Fraai design
- Goede kwaliteit
- Goede prijs/kwaliteit
- gemakkelijk te reinigen